Zari

Reba McEntire

Rodné jméno:
Reba Nell McEntire
Známá jako:
Reba Blackstock / Reba
Národnost:
Věk:
69
Narození:
28.3. 1955, McAlester, Oklahoma, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
U nás známá spíše jako Reba Hart ze seriálu Deník zasloužilé matky, ale Reba McEntire je spíše zasloužilá americká country zpěvačka s obrovskými hity. Během své pěvecké kariéry sklidila neskutečné množství cen.

Umělecké dráze se začala věnovat už jako malá, když zpívala se sourozenci a také na cestách se svým otcem. Její matka chtěla být také umělkyní, ale nakonec se začala věnovat učení a stala se uznávanou učitelkou.

Reba začala přemýšlet, že také okusí trochu herectví, a tak se poprvé v osmdesátých letech objevila v pořadu GOOD MORNING AMERICA. K herecké dráze ji dovedly její videoklipy, které sklidily obrovský úspěch.

První roli si zahrála s Kevinem Baconem v komedii Chvění. Po tomto filmu lidi srovnávají její herecké výkony s jejími pěveckými. Objevila se také ve filmech Muž z levého pole, Maverick a také ve Všude dobře, doma nejlíp, Konec divokého západu. Reba se dokonce zúčastnila v roce 1997 konkurzu na obsazení role Molly v Titanicu, ale kvůli pěvecké dráze musela z obsazení této role odejít.

Nejlepší roli, kterou kdy dostala a za kterou také sklidila spoustu ocenění a ohlasů, byla v roce 2001 Reba Hart v sitcomu Deník zasloužilé matky. Zahrála si v něm po boku známých i méně známých herců, jako je Melissa Petermann, Christopher Rich, Joanna Garcia nebo Steve Howey. V sitcomu si zahrála roli rozvedené matky, která se musí starat nejen o své tři děti, ale také o bývalého manžela a jeho střelenou ženu. Za tento seriál sklidila Zlatý Globus a především 4 nominace na Oskara.

Reba McEntire je bez pochyby skvělá umělkyně, jejíž jak pěvecká tak herecká dráha, jistě nekončí. Můžeme se těšit na celovečerní film Deník zasloužilé matky, jehož premiéra je plánována na rok 2013. Na velký ohlas diváků by se měla natáčet i nová série tohoto sitcomu, dokonce se proslýchá, že chystá vydání nového CD a několik DVD z jejich let největších úspěchů. Reba má 4 děti, které vychovala se svým druhým manželem, se kterým je už neuvěřitelných 20 let.

Autor: Pixel116

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:00 - 16:45

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Když se Seina vylije z břehů

16:35 - 17:25

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

70 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

0 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Reba McEntire

McEntire Reba

Nada Pani

Pani Nada

Naposled navštívené:
Reba McEntire

McEntire Reba

Nada Pani

Pani Nada