Zari

Daniel Dae Kim

Povolání:
Známý jako:
김대현; Gim Dae-hyeon
Národnost:
Věk:
56
Narození:
4.8. 1968, Pusan, Jižní Korea
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Daniel Dae Kim (김대현) se narodil 4. srpna 1968 v jihokorejském Pusanu. Je americkým herec, který se proslavil rolí Jin Kwona v seriálu Ztraceni nebo China Ho v seriálu Havaj 5:0.

Když byli Kimovi dva roky, odstěhoval se se svou rodinou do Spojených států. Vyrůstal v Eastonu v Pensylvánii, kde vystudoval Freedom High School a Haverford College. Studium divadla dokončil ale na Bryn Mawr College. Dále vystudoval v roce 1996 herectví na NYU.

Po studiích hrál jako epizodní herec v několika seriálech. Například Beverly Hills 90210, Angel, To je vražda, napsala: Smrtonosný příběh, Kriminálka Las Vegas, Pohotovost a další.
Od roku 2004 se stal ale stálým hercem seriálu Ztraceni. Hrál zde korejského rybáře. Kvůli této roli se musel ale Kim naučit opět mluvit korejsky, protože tímto jazykem od dob studií nepoužíval. Hrál zde po dobu 6 sezon, do roku 2010. Spolu s dalšími herci získali za tento seriál řadu ocenění.

Netrvalo dlouho a po skončení účinkování ve Ztracených, dostal Kim nabídku role v seriálu Havaj 5:0. I zde vydržel hrát takřka po celou dobu natáčení.

Ikdyž Kim jezdí pracovně mezi Los Angeles a New Yorkem, většinu svého volného času tráví v Honolulu na Havaji, kde žije se svou manželkou a dětmi.

Autor: veverka-zrzka

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Daniel Dae Kim

Kim Daniel Dae

Naposled navštívené:
Daniel Dae Kim

Kim Daniel Dae