Zari

Deborah Walley

Povolání:
Národnost:
Narození:
12.8. 1941, Bridgeport, Connecticut, USA
Úmrtí:
10.5. 2001, Sedona, Arizona, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Americká herečka Deborah Walley se narodila 12. srpna roku 1941 v Bridgeportu ve státě Connecticut. Její rodiče byli oba krasobruslaři a účinkovali v tzv. lední revue. Spolu s nimi malá Deborah vystupovala již ve svých třech letech. Později se rozhodla studovat herectví na akademii dramatu v New Yorku. Jejím divadelním debutem se stala známá komedie „Charleyova teta“, v níž se objevila ve věku 14ti let.

Půvabná Deborah byla v roce 1961, ve svých dvaceti letech, zvolena za nejoblíbenější herečku roku. Přitom před kamerou se poprvé objevila teprve o rok dříve. V roce 1960 zahájila svou kariéru a sice před kamerou televizní. Jednalo se o seriál NAKED CITY (přeloženo volně jako: „Nahé město“), v němž ztvárnila postavu jménem Heather Westonová. Ve stejném roce představuje také Helen Paigeovou v dalším seriálu s názvem ROUTE 66 (volným překladem: „Silnice č. 66“). GIDGET GOES TO HAWAIIAN („Gidget jede na Havaj“) je název hudební komedie z roku 1961, v níž Deborah představuje hlavní hrdinku Gidget po boku Jamese Darrena (nar. 1936), amerického herce a též hudebníka.

Z další filmové a televizní tvorby Deborah Walley stojí za zmínku účast v seriálu THE MOTHERS-IN- LAW („Tchýně“), v němž v letech 1967 – 1969 hrála postavu jménem Suzie Hubbard Buellová. Pozornost na své herectví strhla také v postavě Lindy ve snímku BENJI z roku 1974, což byl dobrodružný snímek s psím hrdinou určený zejména mladším divákům.

Koncem 70. let se Deborah začala z prostředí filmových a televizních kamer víceméně stahovat. V té době přesídlila do Arizony, kde založila dětskou divadelní společnost. Sama již v té době byla matkou tří synů. O jejím soukromí mnoho známých informací není, Deborah Walley se jej snažila pečlivě střežit. Nicméně byla zřejmě třikrát vdaná a z každého svazku měl právě jednoho potomka. Prvním manželem Deborah byl John Reynolds – o jejich manželství nejsou bližší údaje, v letech 1964 – 1966 byla provdána za Johna Ashleye a poslední manžel Deborah se jmenoval Chet McCraken. Jejich svazek trval od roku 1968 do roku 1975. Všechna Debořina manželství skončila rozvodem.

V 80. letech se objevila Deborah pouze dvakrát před kamerou. Ze dvou příležitostí stojí za zmínku účast v tv seriálu SIMON AND SIMON z roku 1968 a v letech devadesátých se objevila pouze jako Ethel roku 1999 ve známém seriálu BAYWATCH („Pobřežní hlídka“). V té době již byla Deborah těžce nemocná. Zákeřné rakovině jícnu podlehla 10. května roku 2001 ve věku nedožitých 60ti let. Zemřela ve městě Sedona ve státě Arizona, kde žila od roku 1970. Jak praví dostupné zdroje, v době skonu milované matky žili pouze již jen dva její synové, což znamená, že jeden z nich musel odejít ve velmi mladém věku. O jeho osudu se však dostupné záznamy nezmiňují. Zbývajícími potomky, zasaženými ztrátou matky, byli Anthony Brooks Ashley, hollywoodský režisér a střihač, a dále Justin Ashley Reynolds, podnikatel v oblasti internetových technologií ve státě Arizona.

Autor: Hortensie

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

14:20 - 14:55

1 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

13:40 - 14:40

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

46 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Deborah Walley

Walley Deborah

Dámy v černém (Ladies in Black)

Dámy v černém
Ladies in Black

Rozhádaní dědicové (Splitting Heirs)

Rozhádaní dědicové
Splitting Heirs

Přímo nad hlavou (Twelve O'Clock High)

Přímo nad hlavou
Twelve O'Clock High

Alvin Geiler

Geiler Alvin

Naposled navštívené:
Deborah Walley

Walley Deborah

Dámy v černém (Ladies in Black)

Dámy v černém
Ladies in Black

Rozhádaní dědicové (Splitting Heirs)

Rozhádaní dědicové
Splitting Heirs

Přímo nad hlavou (Twelve O'Clock High)

Přímo nad hlavou
Twelve O'Clock High

Alvin Geiler

Geiler Alvin