Zari

Marina von Ditmar

Povolání:
Známá jako:
Marina v. Ditmar; Marina von Dittmar
Národnost:
Narození:
30.10. 1914, Petrohrad, Rusko
Úmrtí:
3.9. 2014, Bad Kissingen, Německo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Pobaltská šlechtična – Estonsky – Livonian – rytířka, Marina von Ditmar, se narodila z německo-estonského manželství dne 30. 10. 1914 v Petrohradě – Carské Rusko. Rodina se nuceně vystěhovala, vlastně musela uprchnout do Německa po revoluci v Rusku, a Marina zde začala později v Berlíně studovat herectví. Po ukončení školy od roku 1937 podepsala smlouvu v berlínské Volksbühne, kde působila do roku 1939.

K filmové kariéře se tato krásná žena dostala v roce 1934 – nejprve u společnosti – Deka - film, která se stala za krátko nám již známou německou filmovou společností UFA. Do filmu si jí víceméně vybral jako spoluhráčku herec Hans Söhnker pro hudební snímek zpracovaný podle Kalmánovy - Čardášové princezny - Die Czardasfürstin, která byla natáčena hned v několika verzích, v italštině, francouzštině, a také anglické verzi, a byla prodána i do USA. Následovaly filmy - Der eingebildete Kranke s Fritzem Odemarem - 1935, Stadt Anatom s Brigitte Horney 1936, Liebe kann lügen -1937, Preussische Love Story – 1938. Marina ovládala několik jazyků, takže byla pozvána k natáčení do Anglie i Francie, a z této doby vznikly filmy, kde hrála převážně šlechtičnu a vysoce postavenou ženu – jako Pour le Mérite 1938, Legion Condor a Inspektor Warren oba 1939.

Z velké řady filmů, komedií, společenských filmů a dramat stojí za zmínku barevný projekt – pohádkový příběh o Baronu Münchhausenovi (u nás to byl Baron Prášil), zde ztvárnila po boku Hanse Albertse - Sophii von Riedesel v roce 1943, a v tomto roce byla vyhlášena filmovou hvězdou německé říše. Do konce války natočila každý rok až dva filmy, posledním byl v roce 1944 - Komm zu mir zurück. Po válce natočila ještě několik filmů - Ruf an das Gewissen – Volej svědomí, nebo snímek - Korunovační klenoty - Kronjuwellen rok 1950.

Kariéru filmové a divadelní hvězdy ukončila svatbou v roce 1952, kdy se provdala v Bad Kissinger za primáře, a majitele sanatoria, doktora Hanse-Georga Dehnhardta. Jejich syn Sebastian se později stal známým dokumentaristou. Díky osobním kontaktům na šlechtu, politiky, a vazbám na umělecké a herecké kruhy, bylo jejich sanatorium vyhledávané a vysoce uznávané. V roce 2001 Marina von Ditmar – Denhhardt ovdověla. V současné době žije v Bad Kissingen.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marina von Ditmar

von Ditmar Marina

Osamělá (The Confines)

Osamělá
The Confines

Cesta domů

Cesta domů

Naposled navštívené:
Marina von Ditmar

von Ditmar Marina

Osamělá (The Confines)

Osamělá
The Confines

Cesta domů

Cesta domů