Jeden svět

Anna Faris

Rodné jméno:
Anna Kay Faris
Národnost:
Věk:
47
Narození:
29.11. 1976, Baltimore, Maryland, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
V roce 1976, konkrétně 29. listopadu se v Seattlu narodila Anna Faris. Začínala jako divadelní herečka, načež se přes televizní reklamy dostala postupně až k filmu. Její první role byla v televizním snímku Deception: A Mother's Secret v roce 1991.
První role důležitá pro její filmovou budoucnost přišla až v roce 1999 v nezávislém snímku Alej milenců. Ani po této roli však nebyla Anna ani zdaleka přesvědčená o tom, že se bude moci herectvím živit. Tato jistota však přišla už o rok později, kdy si ji vyhlédl Keenan Ivory Wayans pro svoji parodickou sérii Scary Movie. Zahrála si jak v celkem dobrém prvním dílu, tak i v jeho o poznání méně úspěšném pokračování.
Tím, že ztvárnila dvě podobné role, se bohužel dostala do určité škatulky, což trochu bránilo jejímu hereckému rozletu. Přesto si ji režisér Rob Schneider vyhlédl pro hlavní ženskou roli v bláznivé komedii Žába k zulíbání.
V roce 2003 se objevila ve třetím dílu Scary Movie, jehož režie se ujal klasik tohoto žánru David Zucker (Bláznivá střela). Tentýž rok ji však přinesl i roli, díky které se snad definitivně vymanila ze škatulky, do které se dostala právě díky Scary Movie.
Nadějná režisérka Sofia Coppolová jí svěřila jednu z vedlejších rolí ve své hořké komedii Ztraceno v překladu. Ve filmu, ve kterém zazářili především Bill Murray a Scarlett Johansonová, ztvárnila roli afektované herečky a otevřela si tak cestu k vážnějším rolím.
To, že konečně nabrala ten správný směr, je zřejmé i z toho, že se objeví v chystaném filmu Vinyl o nadějné rockové kapel. Ve snímku si zahraje například s Thorou Birch.

Autor: nash

Životopis (biografie) / Informace:
V roce 1976, konkrétně 29. listopadu se v Seattlu narodila Anna Faris. Začínala jako divadelní herečka, načež se přes televizní reklamy dostala postupně až k filmu. Její první role byla v televizním snímku Deception: A Mother's Secret v roce 1991. První role důležitá pro její filmovou budoucnost přišla až v roce 1999 v nezávislém snímku Alej milenců. Ani po této roli však nebyla Anna ani zdaleka přesvědčená o tom, že se bude moci herectvím živit. Tato jistota však přišla už o rok později, kdy si ji vyhlédl Keenan Ivory Wayans pro svoji parodickou sérii Scary Movie. Zahrála si jak v celkem dobrém prvním dílu, tak i v jeho o poznání méně úspěšném pokračování. Tím, že ztvárnila dvě podobné role, se bohužel dostala do určité škatulky, což trochu bránilo jejímu hereckému rozletu. Přesto si ji režisér Rob Schneider vyhlédl pro hlavní ženskou roli v bláznivé komedii Žába k zulíbání. V roce 2003 se objevila ve třetím dílu Scary Movie, jehož režie se ujal klasik tohoto žánru David Zucker (Bláznivá střela). Tentýž rok ji však přinesl i roli, díky které se snad definitivně vymanila ze škatulky, do které se dostala právě díky Scary Movie. Nadějná režisérka Sofia Coppolová jí svěřila jednu z vedlejších rolí ve své hořké komedii Ztraceno v překladu. Ve filmu, ve kterém zazářili především Bill Murray a Scarlett Johansonová, ztvárnila roli afektované herečky a otevřela si tak cestu k vážnějším rolím. To, že konečně nabrala ten správný směr, je zřejmé i z toho, že se objeví v chystaném filmu Vinyl o nadějné rockové kapel. Ve snímku si zahraje například s Thorou Birch.

Autor: nash

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anna Faris

Faris Anna

Naposled navštívené:
Anna Faris

Faris Anna