Zari

Anna Faris

Rodné jméno:
Anna Kay Faris
Národnost:
Věk:
47
Narození:
29.11. 1976, Baltimore, Maryland, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
V roce 1976, konkrétně 29. listopadu se v Seattlu narodila Anna Faris. Začínala jako divadelní herečka, načež se přes televizní reklamy dostala postupně až k filmu. Její první role byla v televizním snímku Deception: A Mother's Secret v roce 1991.
První role důležitá pro její filmovou budoucnost přišla až v roce 1999 v nezávislém snímku Alej milenců. Ani po této roli však nebyla Anna ani zdaleka přesvědčená o tom, že se bude moci herectvím živit. Tato jistota však přišla už o rok později, kdy si ji vyhlédl Keenan Ivory Wayans pro svoji parodickou sérii Scary Movie. Zahrála si jak v celkem dobrém prvním dílu, tak i v jeho o poznání méně úspěšném pokračování.
Tím, že ztvárnila dvě podobné role, se bohužel dostala do určité škatulky, což trochu bránilo jejímu hereckému rozletu. Přesto si ji režisér Rob Schneider vyhlédl pro hlavní ženskou roli v bláznivé komedii Žába k zulíbání.
V roce 2003 se objevila ve třetím dílu Scary Movie, jehož režie se ujal klasik tohoto žánru David Zucker (Bláznivá střela). Tentýž rok ji však přinesl i roli, díky které se snad definitivně vymanila ze škatulky, do které se dostala právě díky Scary Movie.
Nadějná režisérka Sofia Coppolová jí svěřila jednu z vedlejších rolí ve své hořké komedii Ztraceno v překladu. Ve filmu, ve kterém zazářili především Bill Murray a Scarlett Johansonová, ztvárnila roli afektované herečky a otevřela si tak cestu k vážnějším rolím.
To, že konečně nabrala ten správný směr, je zřejmé i z toho, že se objeví v chystaném filmu Vinyl o nadějné rockové kapel. Ve snímku si zahraje například s Thorou Birch.

Autor: nash

Životopis (biografie) / Informace:
V roce 1976, konkrétně 29. listopadu se v Seattlu narodila Anna Faris. Začínala jako divadelní herečka, načež se přes televizní reklamy dostala postupně až k filmu. Její první role byla v televizním snímku Deception: A Mother's Secret v roce 1991. První role důležitá pro její filmovou budoucnost přišla až v roce 1999 v nezávislém snímku Alej milenců. Ani po této roli však nebyla Anna ani zdaleka přesvědčená o tom, že se bude moci herectvím živit. Tato jistota však přišla už o rok později, kdy si ji vyhlédl Keenan Ivory Wayans pro svoji parodickou sérii Scary Movie. Zahrála si jak v celkem dobrém prvním dílu, tak i v jeho o poznání méně úspěšném pokračování. Tím, že ztvárnila dvě podobné role, se bohužel dostala do určité škatulky, což trochu bránilo jejímu hereckému rozletu. Přesto si ji režisér Rob Schneider vyhlédl pro hlavní ženskou roli v bláznivé komedii Žába k zulíbání. V roce 2003 se objevila ve třetím dílu Scary Movie, jehož režie se ujal klasik tohoto žánru David Zucker (Bláznivá střela). Tentýž rok ji však přinesl i roli, díky které se snad definitivně vymanila ze škatulky, do které se dostala právě díky Scary Movie. Nadějná režisérka Sofia Coppolová jí svěřila jednu z vedlejších rolí ve své hořké komedii Ztraceno v překladu. Ve filmu, ve kterém zazářili především Bill Murray a Scarlett Johansonová, ztvárnila roli afektované herečky a otevřela si tak cestu k vážnějším rolím. To, že konečně nabrala ten správný směr, je zřejmé i z toho, že se objeví v chystaném filmu Vinyl o nadějné rockové kapel. Ve snímku si zahraje například s Thorou Birch.

Autor: nash

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

64 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Prvních 72 hodin druhé světové...

13:15 - 14:00

19 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

64 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:20 - 14:25

14 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anna Faris

Faris Anna

Karel Vavřík

Vavřík Karel

Naposled navštívené:
Anna Faris

Faris Anna

Karel Vavřík

Vavřík Karel