Zari

Michael Cera

Povolání:
Rodné jméno:
Michael Austin Cera
Národnost:
Věk:
36
Narození:
7.6. 1988, Brampton, Ontario, Kanada
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Mladý talentovaný herec Michael Cera se narodil 7. června 1988 v Bramptonu, Ontario, Kanada. V jeho těle proudí kanadsko-italská krev, jeho otec je Ital ze Sicílie a matka rozená Kanaďanka. Nikdy nestudoval herectví a přesto se mu věnoval od raného věku, a i střední školu Heart Lake kvůli němu ukončil dálkově.

První velká šance ho minula už v dětství, kdy na konkurzu do „Šestého smyslu“ nakonec triumfoval Haley Joel Osment. Před kamerou se poprvé objevil v reklamě na jeden letní tábor. Ale už od roku 1998 se začal pravidelně objevovat na televizní obrazovce, např. filmy „Gólová výměna“, „Frekvence“.

V roce 2002 jsme ho mohli vidět ve filmu „Milujte svého zabijáka“. Rok nato na sebe upozornil rolí George-Michaela Blutha v seriálu „Arrested Development“, ve kterém hrál tři sezóny, než byl seriál ukončen.

Roku 2007 přišel zlom a Michael na sebe výrazně upozornil i na filmovém plátně. Jednak v komedii „Superbad“ o jedné bláznivé noci středoškoláků, a hlavně pod režijní taktovkou Jasona Reitmana ve filmu „Juno“ v roli Paulieho Bleekera, který přivedl do jiného stavu Ellen Page. Film Juno měl u diváků po celém světě nečekaný úspěch a přinesl Michaelovi nabídky na další role: „Rande na jednu noc“, „Youth in Revolt“, „Rok jedna“.

Michael pendluje mezi rodným kanadským Bramptonem a Los Angeles, má dvě sestry, starší Jordan a mladší Molly.

Autor: jitush.b

Životopis (biografie) / Informace:
je po otci sicilského původu. Už jako dítě účinkoval v TV reklamách, v dětském hraném seriálu I Was a Sixth Grade Alien (1999-2000, Byl jsem vetřelcem v šesté třídě) a také v anim. seriálech pro děti, mj. Braceface (2001, Holka s rovnátky), The Berenstain Bears (2002-03, Berenstainovi medvědi) a Robie Polie Olie (2002-03). Měl větší roli v neodvysílaném TV seriálu The Grubbs (2002, Grubbovi), ale popularitu mu přinesla až postava syna George Michaela Blutha v úspěšném sitcomu o dysfunkční rodině Arrested Development (2003-06, Opožděný vývoj). Jako host vystoupil např. v seriálech Twice in a Lifetime (Dvakrát za život), La Femme Nikita (Brutální Nikita – TV), Doc, Veronica Mars (uveden v TV). S přítelem Clarkem Dukem vytvořil internetový seriál Clark and Michael (2006-08, Clark a Michael; + spol. sc., spol. režie, spol. střih, spol. prod.) a hrál v satirickém internetovém seriálu Childrens’ Hospital (2008-10, Dětská nemocnice). Navštěvoval kurzy improvizace torontského souboru Second City a ve filmu se po několika dětských úlohách prosadil postavou nesmělého Evana v teenagerské veselohře o dvou outsiderech Superbad. Jeho chlapecky nevinná tvář ho předurčila i pro další obdobné role, nastávajícího otce Paulieho Bleekera v hořké komedii Juno či plachého sběrače Oha v prehistorické veselohře Rok jedna. Největší příležitost zatím dostal v titulní úloze komiksové adaptace Scott Pilgrim proti zbytku světa.
-mim-, Filmový přehled 2010/12

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michael Cera

Cera Michael

Federico Maneschi

Maneschi Federico

Josef Husník

Husník Josef

Naposled navštívené:
Michael Cera

Cera Michael

Federico Maneschi

Maneschi Federico

Josef Husník

Husník Josef