Cerven

Anna Becková

Rodné jméno:
Anna Fremundová
Národnost:
Věk:
77
Narození:
10.4. 1947, Praha, Československo
Životopis (biografie) / Informace:
Anna Becková (rodným jménem Anna Fremundová) se narodila 10. dubna 1947 v Praze. Je manželkou kameramana Zdeňka Becka (*1946).

V roce 1979 absolvovala Famu, obor produkce a řízení a Fakultu žurnalistiky UK v roce 1993. Celý svůj profesní život spojila s ČST respektive ČT, kde prošla celou řadou pozic a měla různé možnosti ovlivnit televizní výrobu.

Od roku 1969 působila jako asistent výroby, vedoucí výrobního štábu, zástupce vedoucího výroby ve zpravodajství, dále zástupce a pak vedoucí výroby v dětské redakci. Jeden čas také zastávala funkci vedoucí realizace a pověřenou ředitelkou programu.

Do českého dokumentu vsoupila jako producentka tvůrčí skupiny v letech 1993-1999. Po mnoha rerganizacích se nakonec stala vedoucí dramaturgyní skupiny pr dokumentární tvorbu v letech 2004-2005 a v letech 2005-2008 šéfproducentkou Centra publicistiky, dokumentaristiky a vzdělávání v ČT. Poté odešla do důchodu.

Vynikla jako osobnost s pochopením pro experiment a neobvyklé počiny. Dala příležitost mnoha začínajícím tvůrcům v cyklu "Starty", z nichž se staly výrazné osobnosti.

Autor: veverka-zrzka

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anna Becková

Becková Anna

Naposled navštívené:
Anna Becková

Becková Anna