Zari

Craig Charles

Povolání:
Národnost:
Věk:
60
Narození:
11.7. 1964, Liverpool, Anglie, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Craig Charles se narodil 11.7.1964 v Liverpoolu. Ve 20 letech se oženil s herečkou Cathy Tyson, v roce 1989 se však rozvedli. Poté žil se zpěvačkou Suzanne Rhatigan, která s ním hrála v seriálu Červený trpaslík roli Kamily. Se Suzanne Rhatigan je podruhé ženatý a společně mají dceru Ann-Jo. Craig má mladšího bratra Emila. Craig Charles je nezařaditelný, věnoval se mnoha oblastem: práce v rozhlase, konferenciér, textař, spisovatel, básník, režisér, muzikant. Nejvíce je však znám jako herec.

Craig Charles nikdy herectví nestudoval a nejprve se zabýval právě prací v rozhlase a konferenciérstvím. Poprvé se na televizní obrazovce objevilo jeho účinkování ve slavné show Saturday Nigt Live, kde si ho vyhlédnul Paul Jackson, producent Červeného trpaslíka, který jej dostal do konkurzu o kterém Carig říká že mu nedělal mnoho potíží, protože jsou si hodně podobní s rolí Listera. Roli nakonec dostal a ta se stala jeho životní. Stejně jako Lister v Červeném trpaslíkovi má Craig velkou zálibu v hudbě, ovšem je o hodně muzikálněji vyspělejší než v uvedeném seriálu. Se svou skupinou The Eye již podnikl několik turné po Británii, v kapele hraje na kytaru a zpívá. V roce 1993, po ukončení šesté řady Červeného trpaslíka, byl Charles obviněn ze znásilnění. Pro nedostatek důkazů byl však zbaven všech obvinění. Craigův zmíněný mladší bratr Emil si zahrál Listerovu mladší verzi v epizodě Fotostroj času (Červený trpaslík). O Red Dwarfovi natočil také několik pořadů, které se dnes považují za "nutný materiál ke shlédnutí" všech skalních fanoušků (např: SMEG UPS, SMEG OUTS, CAN´T SMEG WON´T SMEG a další).
Craig hrál dále v mnoha televizních seriálech. S Takeshi Kintanem spolupracoval na bláznivé soutěži Takeshi's Castle. Mimo "Trpaslíka" je v Anglii známý i rolí v seriálu Války robotů. V roce 2003 si zahrál v nízkorozpočtovém filmu Ten Minutes postavu Marka.

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Craig Charles

Charles Craig

Zákeřnost (Deceit)

Zákeřnost
Deceit

Krysař (The Pied Piper)

Krysař
The Pied Piper

Naposled navštívené:
Craig Charles

Charles Craig

Zákeřnost (Deceit)

Zákeřnost
Deceit

Krysař (The Pied Piper)

Krysař
The Pied Piper