Zari

Patricia Heaton

Povolání:
Rodné jméno:
Patricia Helen Heaton
Národnost:
Věk:
66
Narození:
4.3. 1958, Bay Village, Ohio, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Patricia Heaton se narodila 4. března 1958 v americkém Ohiu ve městě Bay Village do rodiny známého sportovního novináře Chucka Heatona. Tam také, spolu se svými čtyřmi sourozenci, strávila celé dětství, až do svého odchodu na univerzitu v Columbusu, kde vystudovala herectví.

Po promoci roku 1980 odešla do New Yorku se ještě zdokonalit do známého hereckého studia Williama Espera. Zkoušela se bez většího úspěchu prosadit v různých meších divadlech, v roce 1984 si vzala jednoho svého hereckého kolegu, ale manželství nebylo šťastné a nerada na něj vzpomíná. Po rozvodu roku 1987 se jí poprvé podařilo vystoupit na Broadwayi a to v muzikálu Don't get God Started. Tam se seznámila s několika podobně smýšlejícími kolegy a výsledkem bylo utvoření úspěšné divadelní skupiny Stage Three, se kterou procestovala různá americká města.

Během jejich vystoupení v Los Angeles roku 1989 padla do oka jednomu televiznímu hledači talentů a výsledkem byla její první televizní role v seriálu Thirtysomething.

Patricia se rozhodla v Los Angeles zůstat a zkusit štěstí u filmu. V roce 1990 se jí málem podařilo získat hlavní ženskou roli v seriálu Seinfeld, ale producenti se nakonec rozhodli pro Julii Luis-Dreyfusovou. Patricia se nevzdávala a postupně se menšími rolemi ve filmech i seriálech dostávala do povědomí producentů až nakonec v roce 1996 přišla její zatím největší role Debory Baronové v seriálu Raymonda má každý rád (Everybody loves Raymond), za kterou dostala mnoho ocenění včetně dvou Emmy.

Po jeho ukončení se věnovala několika svým projektům a vrátila se i k divadelnímu hraní.

Roku 2007 přijala roli v i u nás vysílaném seriálu Zpátky do studia (Back to you), který však byl po pouhých 17ti dílech pro nízkou sledovanost zastaven. Nyní hraje roli Frankie Heckové v novém úspěšném komediálním seriálu The Middle, jehož další sérii již televizní stanice ABC objednala.

Patricia se aktivně angažuje v hnutích bojujících proti potratům, od roku 1990 je vdaná za britského herce Davida Hunta, se kterým má čtyři syny. Přes léto bydlí v anglickém Cambridge a po zbytek roku v Los Angeles.

Sepsáno 30. 4. 2010

Autor: gotop

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Patricia Heaton

Heaton Patricia

Naposled navštívené:
Patricia Heaton

Heaton Patricia