Zari

Ruth Roman

Povolání:
Rodné jméno:
Norma Roman
Národnost:
Narození:
22.12. 1922, Lynn, Massachusetts
Úmrtí:
9.9. 1999, Laguna Beach, Kalifornie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ruth Roman (22. prosince 1922 - 9. září 1999) byla americká filmová, divadelní a televizní herečka. Začínala v divadlech na Východním pobřeží a na počátku 40. let se přestěhovala do Hollywoodu, aby se věnovala filmovému herectví. První větší příležitost dostala ve westernu Harmony Trail (1944) a v seriálu Jungle Queen (1945). V roce 1949 byla nominována na cenu Zlatý glóbus jako největší hvězda roku. Od počátku 50. let natočila desítky filmů pro studio Warner Brothers, včetně thrilleru Alfreda Hitchcocka Strangers on a Train (1951). Na své herecké mistrovství navázala i v následném spojení se společností Universal.

V červenci 1956 se Ruth vracela z výletu do Evropy se svým synem Richardem, který měl v té době tři roky. V přístavu v Cannes nastoupili na italský osobní parník SS Andrea Doria, jako cestující první třídy na cestu do Spojených států. V noci 25. července se Andrea Doria srazila se švédskou osobní linkou MS Stockholm. Když došlo ke srážce, Ruth byla v salonku Belvedere. Okamžitě odkopla své vysoké podpatky a naboso se vyškrábala do své kajuty pro svého spícího syna. Při evakuaci byli oba odděleni a setkali se až v New Yorku, každý na jiné záchranné lodi.

Ruth Roman byla celkem čtyřikrát vdaná. Zemřela ve spánku ve věku 76 let ve své vile na pláži v Crescent Bay v Laguna Beach v Kalifornii 9. září 1999. Přežil ji její syn Richard Roman Hall.

Autor: Petrkey

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ruth Roman

Roman Ruth

Milenec lady Chatterleyové (Lady Chatterley's Lover)

Milenec lady Chatterleyové
Lady Chatterley's Lover

The Sad Sack

The Sad Sack
The Sad Sack

Naposled navštívené:
Ruth Roman

Roman Ruth

Milenec lady Chatterleyové (Lady Chatterley's Lover)

Milenec lady Chatterleyové
Lady Chatterley's Lover

The Sad Sack

The Sad Sack
The Sad Sack