Zari

Radha Mitchell

Rodné jméno:
Radha Rani Amber Indigo Anunda Mitchell
Známá jako:
Rada Mitchell; Radha-Louise Mitchell
Národnost:
Věk:
50
Narození:
12.11. 1973, Melbourne, Victoria, Austrálie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Radha Mitchellová se narodila v Mellbourne a vzhledem ke svým rodičům hinduistům má dost spirituální výchovu. Jméno Radha pochází z hindštiny a znamená oddanost. Bylo to také jméno milenky mladého Krišny. Její další jména mají indický původ: Rani znamená královna a Anunda radost.

Její matka je bývalá modelka a nynější návrhářka a otec filmař. Rozvedli se ještě, když byla Radha malá. Navštěvovala St Michael's Grammar School. Radha je vegetariánka a jogínka.

Svoji hereckou kariéru začala Radha v televizním seriálu Sugar and Spice v roce 1988 na ABC, pak se přesunula v roce 1994 do Neighbours, kde v průběhu 3 let hrála 2 postavy, nejprve Catherine O'Brienovou, později Cassandru Rushmorovou.

V roce 1997 zazářila hned ve dvou filmech High Art a Everything Put Together - oba získaly cenu Independent Spirit Award. Následovaly další filmy jako Pitch Black s Vin Dieselem, Telefonní budka s Colinem Farrellem a Muž v ohni s Denzelem Washingtonem.

Nakonec si Radha si vydobyla uznání za svůj výkon ve filmu Finding Neverland, kde hrála po boku Johnnyho Deppa a Kate Winslet. Za tento výkon získali nominaci na Screen Actors Guild Award.

Poté přijala Radha titulní roli ve filmu Woodyho Allena Melinda a Melinda, a pak se objevila s Joshem Harnettem ve filmu Mozart and the Whale a opět zazářila ve filmové adaptaci videohry Silent Hill. V roce 2008 si zahrála ve filmu Rogue s Michaelem Vartanem a také v Henry Poole Is Here a The Children of Huang Shi.
Rok 2009 byl ve znamení agentky Petersové v Surrogates, kde hrála parťačku Bruce Willise.

Autor: efCZa

Životopis (biografie) / Informace:
pochází z umělecké rodiny. Už během středoškolských studií vytvořila hlavní roli v TV seriálu pro mládež Sugar and Spice (1988-89, Kamarádky) a v dalších seriálech se objevila jako host, např. Phoenix, All Together Now (Všichni spolu), Law of the Land (Zákon země), Halifax, f.p. (Halifaxová, soudní psychiatr – TV), Blue Heelers (Venkovští poldové – KTV), The Flying Doctors (Létající doktoři). V populární mýdlové opeře Neighbours (1994; 1996-97, Sousedé) ztělesnila dvě různé postavy. Ve filmu zaujala hned svou první úlohou lesbické studentky Danni v komedii Láska a jiné katastrofy. Přesídlila do Los Angeles a prosadila se rolí redaktorky Syd, vtažené do milostného vztahu se sousedkou, v oceňovaném nezávislém snímku Velké umění. Uplatnila se také v hollywoodských filmech: jako pilotka Carolyn Fryová ve sci-fi hororu Černočerná tma, podváděná manželka Kelly Shepardová v thrilleru Telefonní budka, matka unesené dcery Lisa Ramosová v akčním snímku Muž v ohni nebo odcizená manželka J.M. Barrieho Mary v životopisném dramatu Hledání Země Nezemě. Její nejvýznamnější hereckou kreací je titulní „dvojrole“ v komedii Woodyho Allena Melinda a Melinda. Režírovala černobílý autorský snímek Čtyři důvody.
-mim-, Filmový přehled 2009/12

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

11:20 - 12:05

34 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

9 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Radha Mitchell

Mitchell Radha

Carla Tinoco

Tinoco Carla

Naposled navštívené:
Radha Mitchell

Mitchell Radha

Carla Tinoco

Tinoco Carla