Zari

Simon MacCorkindale

Rodné jméno:
Simon Charles Pendered MacCorkindale
Národnost:
Narození:
12.2. 1952, Cambridge, Cambridgeshire, Anglie
Úmrtí:
14.10. 2010, Londýn, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Anglický herec Simon MacCorkindale – vlastím jménem Simon Charles Pendered MacCorkindale se narodil 12. 2. 1952 v Ely – Cambridgeshire ve Velké Británii. Tento světlovlasý, arostokraticky vyhlížející přes metr osmdesát vysoký „sympaťák“ se chtěl stát po vzoru svého otce pilotem královského letectva a dopravních letadel. Proto vystudoval pilotní školu a začal létat u Air Training Corps. Bohužel se mu začal zhoršovat zrak a tak byl nucen toto zaměstnání opustit a začít znovu.

Cílem jeho zájmu se stala velmi prestižní, dramatická škola Haileybury a Imperial College v Hertfordshire Service. Po jejím ukončení začala jeho herecká kariéra na prknech divadel. Simon debutoval v PYGMALION spisovatele G. B. Shawa v divadle ve West End v roce 1974. Corkindale byl hlavně divadelním a televizním hercem, a tak jsme jej mohli spatřit na TV obrazovkách ve známých seriálech jako byl – JÁ CLAUDIUS, JEŽÍŠ NAZARETSKÝ, nebo často i v Hollywoodu, kde hrál v obsáhlé sáze rovněž uváděné u nás – seriál FALCON CREST, CASUALY, BRUTÁLNÍ NIKITA a.j.….
Z filmů to bude především role Simona Doyla v krimi snímku podle spisovatelky AGATY CHRISTIE - SMRT NA NILU - Death on the Nile z roku 1978, vedle hereckých „Es“ jakými byli - Peter Ustinov v roli Hercula Poirotta, David Niven, Bette Davis, Mia Farrow, Olivia Hussey (Julie v Zefirelliho – Romeo a Julie), Angela Lansbury (To je vražda napsala), Maggie Smith, George Kennedy a Jane Birkin….Čelisti III. a další.

Byl dvakrát ženatý – nejdříve s půvabnou modrookou herečkou Fionou Fullerton 1976 -1982, a druhou manželkou se stala opět herečka Susan George – 1984 – 2010 do jeho smrti.

Simon měl krásnou a ušlechtilou zálibu, které se intenzivně ve volném čase věnoval. Chovu ušlechtilých arabských koní. Stal se také nejen producentem, ale i režiserem a spisovatelem.

V roce 2006 onemocněl rakovinou tlustého střeva a s touto zákeřnou chorobou bojoval vírou a optimismem. O čtyři roky později dne 14. 10. 2010 své těžké nemoci, ke které se přidružila i rakovina plic podlehl.

Hrál v 62 filmech a seriálech, získal tři nominace v Genie Awards, Gemini Awards, Soap opera Awards, a jednu velmi cennou – zlatou EVENING STANDARD BRITISH AWARD za nejlepšího herce pro rok 1980.


Marta Holubová-Clara.BoW

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:50 - 01:45

60 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

00:50 - 01:45

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:40 - 01:40

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:45 - 01:45

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Simon MacCorkindale

MacCorkindale Simon

Naposled navštívené:
Simon MacCorkindale

MacCorkindale Simon