Zari

Martin Hofmann

Povolání:
Národnost:
Věk:
46
Narození:
31.3. 1978, České Budějovice, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Martin Hofmann 31. 3. 1978 v Českých Budějovicích

Činoherní herectví vystudoval na pražské DAMU (2000) v ročníku profesora Miloše Horanského, Borise Rösnera a Evy Salzmannové. V době studií začal hostovat v pražském Rokoku, kam nastoupil do angažmá. Po odchodu na volnou nohu následovala spolupráce s Dušanem D. Pařízkem na inscenaci The Bandits, dále hostování v Divadle Bez zábradlí, v Divadle Radka Brzobohatého, ve Viole a v Divadle v Řeznické.

Nejvíce spolupracoval s pražským Spolkem Kašpar, kde působí dodnes. V režiích Jakuba Špalka, Filipa Nuckollse a Alexandra V. Minajeva ho diváci mohli vidět jako Dykova Krysaře, Marberova Dona Juana v Soho, Horatia v Hamletovi, nebo Stoppardova Guildensterna v inscenaci Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi.

V současném repertoáru hraje Rostandova Cyrana, Stavrogina v Dostojevského Běsech, Zastavárníka v Něžné téhož autora (představení Něžná je noc - scénický fragment románu Zločin a trest a povídky Něžná, které je výsledkem dlouholeté spolupráce s režisérem Patrikem Hartlem), Tybalta a Johnnyho Pateena Mika v inscenaci Mrzák Inishmaanský Martina McDonagha.

Dále: Divadlo Bolka Polívky - Mínus dva, Viola - Život jako smršť, Studio Švandova divadla - Lordi, Ungelt - Království boží na zemi, MDP - Oddací list.

Z herecké filmografie:

Případy 1. oddělení (2014), Nevinné lži (2013), Ve stínu (2012), Terapie, Kriminálka Anděl (2011), Běžci (2010), Zakázaný člověk (2009), Kdopak by se vlka bál (2008), Zlatá muška (2007), Hezké chvilky bez záruky, Hranice (2006), The Brothers Grimm, Ulice (2005), Mörderische Suche, Silný kafe (2004), PF 77 (2003), Perníková věž (2002), Hanele (1999)

ZDROJ: http://mhofmann.cz/cs/o-mne

Životopis (biografie) / Informace:
Po maturitě na gymnáziu byl přijat na pražskou DAMU, obor činoherní herectví. Jeho vedoucím pedagogem zde byla jedna z našich hereckých legend - Boris Rösner. Po absolutoriu již Martin Hofmann zůstal v Praze a začal tu vystupovat na několika divadelních scénách.

V současné době je kmenovým členem divadelního spolku Kašpar v Divadle v Celetné, kde zatím ztvárnil i své nejvýraznější divadelní role - Cyrana z Bergeracu, Krysaře, Guildensterna ve hře Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi, Horatia v Hamletovi, Cala v Boji černocha se psy nebo Jesaiase Kilta v představení Lofter (muž, který se směje). Zároveň hostuje v Poetické kavárně Viola, mimo jiné v inscenaci Večírek na Seině, v Divadle Bez zábradlí, v Divadle v Řeznické, v Městských divadlech pražských nebo v Jindřišské věži.

Popularitu mu přinesla až role Jaroslava Hejla v nekonečném seriálu Ulice, která však nebyla jeho první filmovou rolí. Zahrál si také například ve snímcích Hanele, Perníková věž, Silný kafe, Hranice či Kletba bratří Grimmů.

zdroj - seriál Ulice

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Martin Hofmann

Hofmann Martin

A Man Betrayed

A Man Betrayed
A Man Betrayed

Naposled navštívené:
Martin Hofmann

Hofmann Martin

A Man Betrayed

A Man Betrayed
A Man Betrayed