Zari

Kathryn Grant

Povolání:
Rodné jméno:
Olive Kathryn Grandstaff
Národnost:
Věk:
90
Narození:
25.11. 1933, Houston, Texas, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Kathryn Grant, rodilá Texasanka, studovala výtvarné umění na University of Texas v Austinu, kde v roce 1955 promovala. O dva roky později se provdala za více než o třicet let staršího legendárního zpěváka a herce Binga Crosbyho. V The Bing Crosby Show nasbírala první zkušenosti, které ji záhy přivedly před filmovou kameru. Hrála většinou menší a ještě menší role. Svou příležitost dostala v roce 1957 ve westernu Pevnost Petticoat, kde hrála vedle Audie Murphyho hlavní ženskou roli.

Kathryn se více než filmu věnovala rodině. S Bingem Crosbym měli tři děti a své mateřské povinnosti brala zodpovědně. Žili společně až do Crosbyho smrti v roce 1977. V následujících letech se zapojila do veřejného dění sponzoringem sportovních turnajů a závodů. Také byla iniciátorkou Hudebních veletrhů na Brodwayi.

V roce 2000 se znovu vdala. Manželství s Maurice Sullivanem skončilo po deseti letech tragicky. 4. listopadu 2010 měli v Sierra Nevadě automobilovou nehodu. Kathryn byla vážně zraněna a její manžel nehodu nepřežil. Kathryn Grant Crosby nyní žije v ústraní.

Autor: Petrkey

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kathryn Grant

Grant Kathryn

Kavaleristé (The Horse Soldiers)

Kavaleristé
The Horse Soldiers

Naposled navštívené:
Kathryn Grant

Grant Kathryn

Kavaleristé (The Horse Soldiers)

Kavaleristé
The Horse Soldiers