Zari

Robert Jašków

Povolání:
Známý jako:
Robert Jaškow / Robert Jaskow
Národnost:
Věk:
54
Narození:
4.12. 1969, Trutnov, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Dětství strávil s matkou v Peci pod Sněžkou. Přírodní prostředí jej ovlivnilo, láska k přírodě mu zůstala dodnes. Sám tvrdí, že jej k herectví přivedla pětka z chemie, kterou dostal ve třetím ročníku na gymnáziu, ročník opakoval. Aby se „nenudil“, přihlásila jej učitelka na recitační soutěž, kterou vyhrál. Začal se věnovat ochotnickému divadlu a po absolvování trutnovského gymnázia odešel studovat DAMU. Studoval s Tomášem Pavelkou. Klárou Pollertovou-Trojanovou. Společně se svými kolegy z DAMU po absolutoriu odchází do jednoho divadla a účinkují v Ústí nad Labem.

Jašków sice není v televizi neznámou tváří, ale mnohem více se věnuje divadlu (mj. Švandovo divadlo). Můžeme ho vidět například po boku bratrů Dlouhých ve hře Elling a Kjell Bjarne aneb Chvála bláznovství, Bomby, prachy a láska aj.

Po angažmá v Činoherním studiu v Ústí nad Labem působil v Divadle v Celetné v Praze a poté se stal stálým členem souboru pražského Švandova divadla.

Má za sebou řadu výrazných a velkých rolí v televizi. Namátkou učitele Tomáše Daňka v televizním krimi filmu SMRT PEDOFILA (2004), spolumajitele detektivní kanceláře Petra Knappa (hlavní role) v třídílném televizním filmu AGENTURA PUZZLE (2004), docenta Leoše Máru v seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ nebo hlavní roli kriminalisty Dana Chládka v krimi seriálech EXPOZITURA a ATENTÁT. V posledních letech se prosazuje i ve filmu mimo jiné jako neblaze proslulý kolaborant Emanuel Moravec ve filmu MASARYK (2016) nebo naopak Jan Masaryk v dalším historickém dramatu Milada (2017).

Je ženatý a s manželkou Petrou má syny Jakuba a Jana a dceru Marii Annu.

Autor: lynn

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robert Jašków

Jašków Robert

Naposled navštívené:
Robert Jašków

Jašków Robert