Zari

Garry Marshall

Rodné jméno:
Garry Kent Marsciarelli
Národnost:
Narození:
13.11. 1934, New York City, New York, USA
Úmrtí:
19.7. 2016, Los Angeles, California, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Garry Kent Marshall se narodil 13. listopadu roku 1934 v New Yorku v USA. Spolu se svou matkou Marjorie Irene, která učila na taneční škole step, a s otcem Anthonym Wallacem Marshallem, který byl režisér a později producent. Má dva sourozence - sestru, která je režisérka a herečka a bratra, který dělá televizního producenta. Garry navštěvoval De Witt Clinton High School a později Northwestern University.

V roce 1961 se Garry přestěhoval do Hollywoodu, kde se spojil s Jerrym Belsonem a psali pro televizi. Dvojce pracovala na The Dick Van Dyke Show, The Joey Bishop Show a The Lucy Show.V roce 1970 spolupracovali na seriálu The Odd Couple. Jako producent a spoluproducent pracoval na mnoha filmech, ale to až režie mu přinesla velké uznání.

V roce 1990 režíroval romantickou komedii Pretty Woman, která se stala jednou z nejslavnějších romantických filmů, v hlavních rolích zazářila Julia Roberts a Richard Gere. O devět let později se Garry, Richard a Julia setkali znovu a to při natáčení další romantické komedie Nevěsta na útěku.

Mezi tím Garry režíroval několik filmů - V roce 1991 film Frankie and Johnny - kde hrál Al Pacino a Michelle Pfeiffer. V roce 1992 se stal producentem filmu který režírovala jeho sestra Penny - Velké vítězství s Tomem Hanksem.

V roce 2001 režíroval film Deník princezny s Anne Hathaway o 3 roky později se vrátil k jeho pokračování Deník princezny 2: Královské povinnosti.

V roce 2004 to byla Kate Hudson, kterou obsadil do filmu Život s Helenou.
V roce 2007 komedie s trochou dramatu ve filmu Vlastní pravidla, kde hrála Jane Fonda, Lindsay Lohan a Felicity Hoffman.

Další film byl v roce 2010 Na sv. Valentýna, kde hrála Anne Hathaway, Julia Roberts, Bradley Cooper, Jamie Foxx a spousty dalších.

Garry své oblíbené herce obsazuje do většiny jeho filmů a jeho nejoblíbenější herec, který nechybí v žádném jeho filmu, je Hector Elizondo.

Od roku 1963 je ženatý s Barbara Marshall, se kterou má 3 děti - Lori, Scott, Kathleen.

Autor: hledaseniki

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Garry Marshall

Marshall Garry

Rex Harrison

Harrison Rex

Naposled navštívené:
Garry Marshall

Marshall Garry

Rex Harrison

Harrison Rex