Zari

Miriam Hrušková

Povolání:
Národnost:
Narození:
30.8. 1959, Jilemnice, Československo
Úmrtí:
20.4. 1982, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
V roce 1959 přišla na svět malá snědá holčička. Měla českou maminku a tatínka Kubánce. Dnes už není důležité pátrat po tom, proč maminka svou dcerku nechtěla vychovávat sama, je to již velmi dávno. Snad se zalekla toho, že by musela čelit neustálým otázkám okolí, proč je její děvčátko jiné…Dala tedy holčičku do dětského domova, kde ji objevila jistá paní Hrušková. Zamilovala se do jiskrné dívenky exotického vzhledu a dala jí jméno a také domov.

Mladinká Miriam rostla do krásy. Neuchvacovala své okolí pouze netypickým vzhledem, ale také svým nádherným hlasem, sytě zabarveným. Projevovala bezesporu výrazný pěvecký talent. Nová maminka svou adoptivní dceru v jejím talentu podpořila a Miriam se v r. 1976 zúčastnila pěvecké soutěže v Jihlavě. Šlo o festival Mladá píseň. Hudební skladatel Jindřich Brabec byl nadanou dívkou okouzlen a nabídl jí spolupráci. Miriam se takřka přes noc stala hvězdou, ale rozhodně ne neoprávněně. Měla překrásný hlas přirovnávaný ke slavné Evě Olmerové. Diváci podlehli jeho čarovnému zabarvení při poslechu hitů „Jsem černá holka“, „Slzy a pot“, „Už je ti šestnáct pryč“ či „Hotel Romeo“.

Vše zatím zní jako pohádka, ale život není pohádkou a brzy mělo být všecko jinak…Do života Miriam vstoupil osudový muž, jistý technik z nahrávacího studia Mozarteum. Oba mladí lidé k sobě vzplanuli velkou láskou a zdálo se, že štěstí Miriam je už zcela úplné. Byla úspěšná v práci, šťastná v soukromí. Když se pak její vyvolený k ní nastěhoval a začali hovořit o svatbě, nemohla už být šťastnější. Přítel Miriam odjel na měsíc do Ruska jako technik skupiny Bacily Václava Neckáře. Po jeho návratu se mělo již brzy schylovat k svatbě. Miriam však zažila obrovský šok, když 20. dubna 1982 přišla domů a zjistila, že všechny partnerovy věci zmizely. Mladá zamilovaná žena začala jednat v afektu. Vydala se do studia, kde její přítel pracoval, a chtěla si s ním promluvit. Skutečně spolu hovořili. O čem? To asi zůstane navždy tajemstvím, ale není tak těžké odtušit, že zřejmě zoufalé děvče prosilo svého milého, aby se k ní vrátil, snad žádalo vysvětlení rozpadu jejich vztahu, kdo ví…

Miriam po nějaké chvíli odešla a již se nevrátila. Později byla nalezena o patro níž v místnosti pro hygienu. Mladá nadějná zpěvačka zvolila z nešťastné lásky dobrovolný odchod ze světa oběšením. O její smrti se sice ve své době mluvilo, ale spíše v mlhavých náznacích. Politické zřízení se spíše snažilo o jejím tragickém skonu mlžit, až nakonec Miriam zůstala téměř zapomenutá a její jméno mnoho milovníků české populární hudby bohužel vůbec nezná…Škoda, velká škoda, že zatím žádný z televizních cyklů věnujících se předčasným či tragickým skonům známých osobností, nepřinesl vyprávění a portrét Miriam Hruškové.

Autor: Hortensie

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Miriam Hrušková

Hrušková Miriam

John McTiernan

McTiernan John

Ricardo Moyán

Moyán Ricardo

Jean Yanne

Yanne Jean

Naposled navštívené:
Miriam Hrušková

Hrušková Miriam

John McTiernan

McTiernan John

Ricardo Moyán

Moyán Ricardo

Jean Yanne

Yanne Jean