Zari

Jurij Belov

Povolání:
Rodné jméno:
Jurij Andrejevič
Známý jako:
Yuri Belov
Národnost:
Narození:
31.7. 1930, Ržev Kalininská oblast SSSR
Úmrtí:
31.12. 1991, Moskva
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Jurij Belov se narodil 31. července 1930 v městečku Ržev v Kalininské oblasti SSSR. V roce 1955 vychodil Institut kinematografie a již rok na to se stává slavným rolí Gríši ve filmu «Karnevalová noc". Pak to jde ráz na ráz po dobu sedmi roků stíhá jeden film druhý a na filmovém plátně vyhrává v popularitě u publika Jurij Belov na celé čáře. Sovětskou kinematografii tento talentovaný herec „vylepšuje“ svojí hereckou přítomností například ve filmech:: "Dívka bez adresy" (1958), "Nepoddajný" (1959), "Aleščina láska" (1961), "Přijďte zítra“ a "Královna benzínové pumpy“ (oba - 1963). Nicméně, od poloviny 60-tých let, prožívá Jurij Belov jakýsi stop stav hlavních rolí. Nyní je jeho filmová kariéra na úrovni jakéhosi třetího stupně důležitosti, což v sobě nese jen krátké epizodní role, pro které máme u nás vžitý název „štěky“. Časopis "TV-park se o něm kdysi krátce zmínil": "Měli bychom my, diváci, mít na paměti to, že Jurij Belov , je nejen jako herec, ale i jako člověk charakter se skvělou povahou. Jak on miluje moře a na dlouhých cestách jej na motocyklu doprovází oddaná manželka Světa, s kterou prožívají obyčejné, ale pro ně fantastické a neuvěřitelné příhody, které obohacují svojí zábavností jejich manželskou historii! Když byl slavný nezpychl, a proto když jej sláva opustila netrpí tím. Ale příchod nečinnosti…to je věru zlé! Miluje svou práci a do nedávné doby o ní snil. Ale pro svoji plachost a velkou zranitelnost se nedokáže o ní drát a tak jen čeká, že si jej role najdou… ".

V 80 letech již jen velice zřídka Belov natáčí. Za deset let, se objevil na plátně pouze ve čtyřech filmech, a všude to byly epizody. Jeho poslední film "Dva a jedna». měl datum 1988 - A to již na Belova, dopadají první příznaky vážné nemoci.

Je 31. prosinec 1991 na Prvním kanálu státní televize běží silvestrovské šou a jako téměř vždy se má na obrazovce objevit pro tuhle příležitost typický film "Karnevalová noc". Obvykle, pokud se tento film dává v televizi, vždy ho Jurij Belov sleduje, protože jej přenáší do mládí a on pochopitelně jako každý, na ně rád vzpomíná. Ale v tento silvestrovský den se již svého filmu nedočká - jeho srdce se zastavilo…

Autor: Asmodej

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

44 minut již uběhlo
106 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy domů (2008) [TV cyklus...

02:45 - 03:00

14 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

02:00 - 03:05

59 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:30 - 03:30

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jurij Belov

Belov Jurij

Milan Šimáček

Šimáček Milan

Naposled navštívené:
Jurij Belov

Belov Jurij

Milan Šimáček

Šimáček Milan