Zari

Michal Jagelka

Povolání:
Národnost:
Věk:
47
Narození:
17.4. 1977, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Michal Jagelka se narodil v dubnu 1977 v Praze a již léta patří k dabérské špičce u nás, kdy na nás herecké hvězdy typu Leonarda DiCapria, Matta Damona, Orlanda Blooma, Brendona Frasera nebo Davida Faustina promlouvají jeho hlasem. Propůjčování hlasu světovým hercům, kteří neumí česky, se věnuje již od svých 12ti let.

Pojďme ale pár let nazpátek, kdy se rozhodovalo, čemu se bude později věnovat v životě. Začal studovat strojní průmyslovku, ze které přešel na pražskou akademii, na obor hudebně - dramatický, který absolvoval v roce 1999 rolí Tartuffa. V době hereckých studií hrál ve školních představeních roli Jaga v Othellovi a ve Slaměném klobouku si zahrál roli Felixe. Také studoval Právnickou fakultu na Karlově univerzitě. Vedle herecké a dabérské činnosti, kdy téměř výhradně pracuje pro Tv, se několik let věnoval moderátorské práci na pořadech - Vega, Autosalón, Snídaně s Novou...

Říká se, že od herectví je jenom krůček k politice, to dokázal v roce 2006, kdy kandidoval za ODS do zastupitelstva v Městské části Praha 9. Dnes má svůj rozhlasový pořad "Ranní radiátor" na stanici Zlatá Praha, který moderuje.

Učinkoval v Tv seriálech: Nováci (1995), Hospoda (1996), Na lavici obžalovaných justice (1998), Ulice (2005) a hrál u režiséra Trošky ve filmu Kameňák (2002) a účinkoval i v několika Tv inscenacích. Jeho hlavní devizou, je jeho hlas a ten především divačky mohou slyšet a posoudit v nekonečných seriálech (Manuela, Rosalinda, Anastázie, Kassandra) a v seriálech, které mají již nějakou vypovídací hodnotu (Krok za krokem, Haló, haló!, Davida Faustina daboval v Ženatý se závazky a namluvil výtečně roli Jindřicha VIII. v Tudorovcích).

Po sedmileté známosti s moderátorem Alešem Cibulkou spolu v roce 2008 uzavřeli registrované partnerství. Zamiloval se do Prahy, kde žije, a když si nějakou korunu našetří, tak peníze utratí za cestování.

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michal Jagelka

Jagelka Michal

Naposled navštívené:
Michal Jagelka

Jagelka Michal