Zari

Maggie Gyllenhaal

Povolání:
Rodné jméno:
Maggie Ruth Gyllenhaal
Národnost:
Věk:
46
Narození:
16.11. 1977, Lower East Side, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Los Angeleská rodačka Maggie Gyllenhaalová spatřila světlo světa 16. listopadu 1977. Ke dráze herečky byla doslova předurčena, protože díky otci režisérovi a matce scenáristce vyrůstala mezi filmaři. Sama říká, že když celé dětství vídala herečky při práci, logicky chtěla být jednou z nich. A jelikož jí vlivní rodiče v dráze nebránili, naopak jí podporovali, měla cestu do světa showbusinessu dokořán otevřenou.
Ve filmu debutovala v roce 1992, její prvotinou byla Vodní země. Pak se ale její kariéra jakoby zastavila. Natočila sice několik filmů, například Nebezpečná žena nebo Tráva je zlatej důl, většího úspěchu se jí ale stále nedostávalo.
Všechno prolomil až rok 2001. V tomto roce si jednak zahrála ve filmu Donnie Darko, ale hlavně v komediálním dramatu Penny Marshallové Kluci v mém životě. O rok později zabodovala definitivně, když ztvárnila hlavní roli v nezávislém černé komedii Stevena Shainberga Sekretářka. Ve filmu se objevila s Jamesem Spaderem a za svou kreaci byla po zásluze nominována na Zlatý glóbus.
Ve stejném roce pak dostala epizodní roli v Adaptaci s Nicolasem Cagem v hlavní dvojroli. Sama říká, že není možné odmítnout byť malou roličku ve filmu, který napíše Charlie Kaufman a režíruje Spike Jonze.
Od té chvíle si Maggie rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek hereckých příležitostí. K její cti slouží fakt, že si role pečlivě vybírá a nechce ze svého úspěchu za každou cenu finančně těžit. Jak sama říká, nechce si totiž zašpinit svou filmografii plytkými filmy.
V posledních letech si zahrála například v režijním debutu George Clooneyho Milujte svého zabijáka, nebo v loňském roce, kdy kývla na postavu promiskuitní studentky ve filmu o jedné „slušné“ dívčí škole z 50. let Úsměv Mony Lisy s Julií Robertsovou v hlavní roli. Naposledy se představuje ve filmech Criminal a In God´s Hands.

Autor: nash

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Maggie Gyllenhaal

Gyllenhaal Maggie

Stromček

Stromček
Stromček

Naposled navštívené:
Maggie Gyllenhaal

Gyllenhaal Maggie

Stromček

Stromček
Stromček