Zari

Anne Nagel

Povolání:
Národnost:
Narození:
29.9. 1915, Boston, Massachusetts, USA
Úmrtí:
6.7. 1966, Hollywood, California, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Dle svých slov charakterizovala herečka Anne Nagel svůj život do dvou slov: „docela mizerný“.

Narodila se v Bostonu 29.9.1915 velmi věřícím rodičům, kteří si přáli jen jediné: aby se stala jeptiškou, a také ji přinutili zapsat se do přípravné školy, která ji na její nelehký úkol měla připravit. Už jako teenager však tajně pracovala na částečný úvazek jako fotomodelka, a když začala dospívat, začala se zajímat o život z jiné perspektivy, než jakou ji vnucovali rodiče.

Jejím snem se stal Hollywood, a o klášteře nechtěla ani slyšet. Připojila se k divadelní společnosti v Bostonu a divadlo se stalo její prací o potěšením. V té době se po smrti otce její matka znovu vdala a Anne dostala otčíma, který byl významným expertem Technicoloru. Ten prosadil Annino studium herectví.

Rodina cestovala do Kalifornie a Anniny první zkušenosti s filmem byly v několika experimentálních krátkých filmech Technicoloru v režii jejího nevlastního otce. Brzy také prošla tanečním kursem a protože byla pohybově nadaná, byla i výborná tanečnice. Její nápadná krása a příjemný hlas se jí přirozeně hodil do zvukových filmů.

Za krátko na to se už mohla pyšnit smlouvou u Warner Brothers a v jejich filmech debutovala v roce 1932, i když z počátku jen v malých a poměrně nezajímavých rolích. Rok 1936 přinesl úspěch, a to ve dvou filmech především v "Here Comes Carter" , kde se seznámila s Rossem Alexanderem se kterým hrála hlavní ženskou roli.

Její život začal dostávat svou míru slávy, ale i hořkosti, když se provdala za hereckého kolegu Rosse v roce 1936. Ross byl ale utajovaný homosexuál náchylný k pití a trpící těžkými maniakálními depresemi, k tomu ještě s neopětovanou posedlosti k herecké kolegyni Bette Davis.

Alexander Ross spáchal v roce 1937 na jeho ranči v Encinu sebevraždu, a to hluboce Anne ovlivnilo. Studio Universum, se kterým měla smlouvy jí obsadilo do několika televizních seriálů, hrála v hororech a filmech se science fiction tématikou a westernech. Brzy proto odešela od Universum, a stala se herečkou na tak zvané volné noze.

Neměla však takové štěstí, jak si představovala, i když pracovala pro TV a hrála v seriálech - nikdy se už necítila, jako pravá herečka.
Je ovšem ironií, že její poslední film,“ Armored Car Robbery“ z roku 1950, je v současnosti pokládaný za správně odvedený thriller, a dnes považován za klasiku žánru. Dá se říci, že tady zapracovala nedůvěra v další budoucnost a ona se rozhodla s filmem zkončit.

V roce 1941 se vdala za armádního leteckého důstojníka, Jamese H. Keehana, ale manželství to bylo nešťastné, a oba se rozhodli v roce 1951 pro rozvod. Anne Nagel strávila poslední roky svého ne příliš šťastného života prakticky téměř bez peněz. Je smutné, že také tak brzy odešla z tohoto světa. Zemřela dne 6. 7. 1966 na rakovinu jater v Hollywoodu ve věku necelých 50-ti let. Anne natočila 88 filmů.


Marta Holubová-ClaraBoW

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Už vám není dvacet, paní Bláho...

14:50 - 15:25

32 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

15:00 - 15:45

22 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:40 - 15:35

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:25

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anne Nagel

Nagel Anne

Takeo Oikawa

Oikawa Takeo

Naposled navštívené:
Anne Nagel

Nagel Anne

Takeo Oikawa

Oikawa Takeo