Zari

Sarah Silverman

Rodné jméno:
Sarah Kate Silverman
Známá jako:
Big S, Sarah 'Big S' Silverman
Národnost:
Věk:
53
Narození:
1.12. 1970, Bedford, New Hampshire
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Narodila se prvého prosincového dne roku 1970 v Manchestru ,New Hampshire, USA v židovské rodině Beth Ann a Donalda Silvermanových. Matka byla fotografkou divadelní společnosti New Thalian Players a otec byl sociálním pracovníkem. Vyrůstala se sestrami, které měly velmi blízko divadlu a filmu. Po absolvování střední školy v Manchesteru, vystudovala New Yorskou Univerzitu a navázala na své první pokusy o stand-up vystoupení z doby studií, když se objevovala v místních barech a po určité době i jako bavička, zčásti scenáristka, zpěvačka a kytaristka v divadelních končinách Greenwich Village.

První zkušenosti překvapivě získala již jako pětiletá v rámci televizního pořadu Saturday Night Live a po delší pauze v roce 1985 byla k vidění v televizní reklamě na Aquafresh. Sarah Silverman později zahájila své tažení po televizních studiích, když v letech 1993 až 1994 pracovala opět pro prestižní Saturday Night Live, odkud byla po roce doslova vyhozena, když se žádná z jejich historek nebo vtipů nedostala k televizním divákům.

Opět se ukazovala po barech a pracovala na svých představeních a vymýšlela nová čísla s aktuálnějšími vtipy. Úspěch se dostavil, když o její skeče projevilo zájem HBO a na obrazovkách se pravidelně objevovala v pořadu Mr. Show v letech 1995 až 1997. Ve stejném období dostala menší roli v seriálu Star Trek: Voyager a v následujících letech dělila čas mezi televizními studii a filmovými ateliéry. Po roce 1997 se ve vedlejších rolích objevila např. v komediálních filmech: Nebezpečná zásilka/1998/, Něco na té Mary je /1998/, ženich na útěku/1999/, Z jaké jsi planety? /2000/, Evoluce /2011/, Před svatbou ne! /2001/, Škola ro(c)ku! /2003/, Škola svádění /2006/ a mnoha dalších. Prosadila se i v televizních seriálech z nichž nejznámější byl tv seriál Monk /2002/ nebo Liga snů /2009/.

Společně se svým přítelem a televizním komikem Jimmy Kimmelem získala prestižní televizní ocenění Emmy /2008/. Po čtyři roky pro televizní kanál Comedy central natáčela vlastní pořad – Sarah Silverman Program. V roce 2010 vydala své paměti pod názvem Počurávačka: Příběh odvahy, odpuštění a čurání, který s překvapivou otevřeností a zčásti s nadsázkou popisuje své dětství. V roce 2013 se prosadila i jako scenáristka tv filmu Sarah Silverman: Jsme neuvěřitelné.

Erkul

Autor: Erkul

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sarah Silverman

Silverman Sarah

Naposled navštívené:
Sarah Silverman

Silverman Sarah