Zari

David Schwimmer

Rodné jméno:
David Larry Schwimmer
Známý jako:
David Schwimmer Arquette / Snaro
Národnost:
Věk:
57
Narození:
12.11. 1966, Astoria, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
David L. Schwimmer se narodil 2. listopadu roku 1966 v Astorii, New York, USA. Ale celé dětství prožil v Los Angeles. Oba rodiče jsou právníci. K herectví ho postrčil jeho instruktor, který mu nabídnul Letní kurz herectví na Northwesternské univerzitě. Oslněn tímto zážitkem se po čase vrátil do Northwesternu, kde dostal mládežnickou cenu v mluvení/divadle. Po ukončení stření školy se mladý Davir rozhodoval jestli bude studovat Práva,. Ale začala převládat touha herectví a tak se plány rozplynuli a místo toho se rozhodl založit divadelnís polečnost Chicago’s Lookingglass Theatre Company.
První herecká zkušenost přišla v televizním filmu Deadly Silence (Smrtící mlčení). Kritici ovšem tento film absolutně převálcovali a zdrcený David se vráteil zpět do Los Angeles. Odvrátil se od komerčního herectví a začal se naplno věnovat své divadelní společnosti. Ale dlouho to nevydržel a odskakoval si k natáčení televizních projektů (Zákon v L.A.). Takovým to způsobem se dostal až k seriálu Přátelé. Nejdřív si nebyl jistý a na konkurz se mu nechtělo, ale jeho agent ho přemluvil. A tak začala hvězdná kariéra Davida Schwimmera. Otevřela mu bránu do Hollywoodu, kde se začal prosazovat jako nadějný režisér.

Autor: TILL.87

Životopis (biografie) / Informace:
David Schwimmer se narodil v v Queensu v New Yorku rodičům právníkům. Vyrostl v Los Angeles a navštěvovoval školu Beverly Hills High. Jeho instruktor mu nabídnul Letní kurz herectví na Northwesternské univerzitě. Poté několika přáteli založili divadelní společnost Chicago's Lookingglass Theatre Company. Mezi jeho divadelní hry patří Odyssey, The Master and Margarita nebo Of One Blood. V filmové sféře se mu moc nedařilo, ale přišel zlom a dostal roli v sitcomu Přátelé, kde si zahrál antropologa Rosse Gellera. Mimo jiné hrál ve filmech Kozy, kozy, kozičky nebo Šest dní, sedm nocí. Věnuje se i režii.

Autor: Serpentina

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Vražda v Orient expresu (1974)

14:20 - 16:25

66 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

15:00 - 15:50

26 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
David Schwimmer

Schwimmer David

Tim Miller

Miller Tim

Loterie

Loterie

Georg Lehn

Lehn Georg

Naposled navštívené:
David Schwimmer

Schwimmer David

Tim Miller

Miller Tim

Loterie

Loterie

Georg Lehn

Lehn Georg