Zari

Elizaveta Maximová

Povolání:
Rodné jméno:
Jelizaveta Švačko
Známá jako:
Elizaveta Shvachko
Národnost:
Věk:
32
Narození:
16.3. 1992, Kazaň, Tatarstán, Rusko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Elizaveta Maximová je česká divadelní a filmová herečka.

Narodila se 16.03.1992 v ruské Kazani do rodiny vysokoškolské profesorky a lékaře.

V sedmi letech se přestěhovala s rodinou do Prahy, kde pokračovala ve svých největších zálibách - zpěvu, tanci a především divadlu v nejrůznějších kroužcích a divadelních souborech. Po absolvování anglicko-českého (amerického) gymnázia nastoupila na pražskou DAMU, kde v roce 2016 vystudovala činoherní herectví pod pedagogickým vedením Jana Buriana, Jany Hlaváčové, Ladislava Mrkvičky a Marka Němce.

Studium absolvovala např. rolí Louisy v představení Rituální vražda Gorge Mastromase (režie A.Svozil), Lindy ve Vyrypajevových Opilých (režie A.Burianová) či Niny Zarečné v Čechovově Rackovi (režie I.Krejčí). Během studia na DAMU hostovala např. v Národním divadle v roli Hannah v Mayenburgově Kameni či v Prague Shakespeare Company, setkala se s prvními televizními i filmovými rolemi v Čechách a zahraničí.

Mezi její první velké role patří role Lili v minisérii České televize Spravedlnost (režie Peter Bebjak), kde jako dcera vyšetřovatele Richarda (Ondřej Vetchý) zavraždí věhlasného soudce, od čehož se odvíjí celý příběh této třídílné série.

Během roku 2017 se objevila také v záporné a zároveň komické roli Ireny Korytářové v seriálu Trpaslík (režie Jan Prušinovský), nebo jako Michaela Břízová v seriálu Polda (režie Jaroslav Fuit). Vidět ji také můžeme ve druhé části trilogie Zahradnictví: Dezertér (režie Jan Hřebejk).

Účastní se často scénických čtení, slyšet ji můžete v dabingu či rozhlasových hrách. V současné době hostuje například v Divadle Letí, které sídlí ve Vile na ostrově Štvanice, v Divadle Na Fidlovačce, experimentálním prostoru NoD či v klubovém sklepním prostoru H20.

Autor: VladisLove

Životopis (biografie) / Informace:
Narodila se v ruské Kazani, hlavním městě republiky Tatarstán. Již od dětství se věnovala zpěvu, tanci a především divadlu v nejrůznějších kroužcích a divadelních souborech. Po absolvování anglicko-českého (amerického) gymnázia nastoupila na pražskou DAMU, kde v roce 2016 vystudovala činoherní herectví pod pedagogickým vedením Jana Buriana, Jany Hlaváčové, Ladislava Mrkvičky a Marka Němce.

Na Divadelní fakultě se setkala například s rolemi Lady Cheveleyové ve Wildeovském Ideálním manželovi, Heleny ze Snu noci svatojánské, Máši ze Třech sester či slečny Julie ze stejnojmenné Strindbergovy hry. Studium absolvovala rolí Louisy v představení Rituální vražda Gorge Mastromase (režie A. Svozil) či Niny Zarečné v Čechovově Rackovi (režie I.Krejčí). Během studia na DAMU hostovala např. v Národním divadle v roli Hannah v Mayenburgově Kameni pod vedením Michala Dočekala, setkala se s prvními televizními i filmovými rolemi v Čechách a zahraničí - např. s jednou z hlavních rolí (Lily) v třídílné sérii Spravedlnost (rež. Peter Bebjak), s rolí roztleskávačky Ireny Korytářové v seriálu Trpaslík (rež. Jan Prušinovský) či s rolí sovětské delegátky v Zahradnictví (rež. Jan Hřebejk).

První profesionální zkušenosti získávala v Prague Shakespeare Company (Midsummer Night's Dream) a v Prague Playhouse.

Účastní se často scénických čtení, slyšet ji můžete v dabingu či rozhlasových hrách. V současné době hostuje například v Divadle Letí, které sídlí ve Vile na ostrově Štvanice, v Divadle Na Fidlovačce, experimentálním prostoru NoD a vidět ji můžete také v monodramatu Natašin sen ve sklepním prostoru H20 na pražském Žižkově.

Zdroj: TS

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

63 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Prvních 72 hodin druhé světové...

13:15 - 14:00

18 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

63 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:20 - 14:25

13 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Elizaveta Maximová

Maximová Elizaveta

Jonas Gardell

Gardell Jonas

Naposled navštívené:
Elizaveta Maximová

Maximová Elizaveta

Jonas Gardell

Gardell Jonas