Zari

Ian Ogilvy

Povolání:
Národnost:
Věk:
80
Narození:
30.9. 1943, Woking, Velká Británie
Životopis (biografie) / Informace:
Ian Ogilvy se narodil 30. 9. 1943 ve Wokingu (Surrey, Anglie).
Plným jménem Ian Raymond Ogilvy je synem Francise F. Ogilvyho a herečky Aileen Raymond (bývalá manželka herce Johna Millse). Jeho strýc David Mackenzie Ogilvy byl velký reklamní magnát.
Dostalo se mu vynikajícího vzdělání na Sunningdale School a na proslulé Eton College. Herectví pak vystudoval na Royal Academy of Dramatic Art v Londýně. Na profesionální úrovni debutoval před kamerami v roce 1964 jako David Easton v televizním seriálu HIDDEN TRUTH. V televizi prošel řadou seriálů. Největší prostor dostal jako Simon Templar v RETURN OF THE SAINT (1978-1979) a jako Reginald Hewitt v seriálu GENERATIONS (1990-1991). Ve filmu na sebe upozornil jako Desmond Flower ve STRANGER IN THE HOUSE (1967), v roli Edgara Lintona ve WUTHERING HEIGHTS (1970), a havně jako William Howe de Lancey v historickém velkofilmu WATERLOO (1970). Z pozdější doby stojí za zmínku Chagall v DEATH BECOMES HER (1992).
Kromě herectví se dokázal výrazně prosadit jako spisovatel svými novelami.
Jeho první manželkou byla modelka Diane Sarah Patricia Hart (1968-1983), s níž má syna, a od roku 1992 je ženatý s herečkou Kathryn Holcomb.

Autor: klasifikátor

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ian Ogilvy

Ogilvy Ian

Marc-Gilbert Sauvajon

Sauvajon Marc-Gilbert

Michael Locsin

Locsin Michael

Naposled navštívené:
Ian Ogilvy

Ogilvy Ian

Marc-Gilbert Sauvajon

Sauvajon Marc-Gilbert

Michael Locsin

Locsin Michael