Zari

Marija Vinogradova

Povolání:
Rodné jméno:
Marija Sergejevna Vinogradova
Známá jako:
Мария Виноградова; Mariya Vinogradova; Maria Vinogradovová
Národnost:
Narození:
13.7. 1922, Navoloki, SSSR
Úmrtí:
2.7. 1995, Moskva, Ivanovská oblast, Rusko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Maria Vinogradová, byla skvělou herečkou, která hrála na filmovém plátně ve více než 120 filmech, ale především v epizodních rolích. Nejlépe se jí hodily role prostých lidí. Její uklízečky, chůvy,tetky či babky, zvláště ty, které „vymetají“ kostely,to byla voda na její herecký mlýn. Takové figurky byly její "doménou" a hrála je víc než-li dobře. Režiséři Marii Vinogradovou, opravdu v dobrém nazývali " Největší nezasloužilou umělkyni“ někteří ji dokonce považovali za svoji panenku pro štěstí..

Maria Vinogradová se narodila ve městě Navoloki nacházejícím se v Ivanovské oblasti . Jako dítě byla „zlobidlo“, nezvedené a neklidné. Proto se jí začalo říkat "Koza-Maša" a později, pro změnu na VGIK, jí říkali "Moucha", pro její věčnou uspěchanost a touhu všechno parodovat a zesměšňovat.

Od roku 1940, se Vinogradova objevuje v prvních filmech a také se stává herečkou „Divadelního studia filmových herců“. Tam vytváří role především ve fraškách či bláznivých komediích. V roce 1957 si naše herečka zahraje největší roli svojí kariéry. Je to ve filmu „Hvězdný chlapec“. Totožnou roli hraje i ve stejnojmenném divadelním představení. Vinogradova měla svým hlasem předpoklad, že se uplatní i v dabingu. A taky se tak stalo. Jejím hlasem začaly mluvit Audrey Hepburn, Bibi Andersson, Eva Ruttkai, Sofiko Chiaureli a mnoho dalších hvězd světového filmu. Herečka tvrdě pracuje i v ozvučování kreslených filmů. Má na svém kontě již na tři stovky kreslených snímků. Jmenujme třeba: "Tři z Podmáselné vsi", "Ježek v mlze", "Velké nepříjemnosti".

Od počátku let 70-tých, se Vinogradova objevuje na plátně víc a víc. ¨Má významnou roli ve filmu " Červená kalina ", "Ze života odpočívajících", "Trůn–tráva“. Koncem 80. let stíhala hrát až 5-6 filmech najednou. Její nejlepší role jsou Fedosja ( "Uvnitř kruh") či Barbara („Já, vjatský zrozenec ") nebo Emma Markovna ( "Motýli"). V roce 1994 Maria Vinogradova dostala roli Anušky ve filmu "Mistr a Markétka", ale bohužel film nebyl nikdy uveden. Škoda!

Manželem Marie Vinogradové byl herec Sergej Golovanov. Jejich dcera Olga Golovanova, se také stala herečkou. Hrála v“Divadelním studiu filmových herců“ stejně tak i v televizi a v posledních letech dabuje televizní seriály.

Maria Vinogradova hrála v několika rolích zahraničních a koprodukčních filmů. Mezi nimi: "Policejní akademie 7“. „Poslání do Moskvy ", "Podivuhodné dobrodružství vojína Čonkina“," Tramvaj v Moskvě. "

Zasloužilá umělkyně Ruska (1987).

Po VGIK (1943) byla herečkou studia "Sojuzdetfilm. V roce 1945 - 1991 – herečka „Divadelního studia filmových herců (1949 - 1952) pracovala ve skupině herců Dramtheatra sovětských vojsk v Německu.

Autor: Asmodej

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marija Vinogradova

Vinogradova Marija

Naposled navštívené:
Marija Vinogradova

Vinogradova Marija