Zari

Camryn Manheim

Rodné jméno:
Debra Frances Manheim
Národnost:
Věk:
63
Narození:
8.3. 1961, Caldwell, New Jersey, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
8. března 1961 se v americkém Caldwellu v New Jersey narodila Debra Frances Manheim, známá dnes z televizních seriálů pod jménem Camrym Manheim - jméno si nechala změnit ve dvaceti letech. Její nejznámější rolí je Ellenor Frut v "Advokátech" ("The Practice") a Delia Banks v "Poslu ztracených duších" ("Ghost Whisperer").

Manheim pochází z židovské učitelské rodiny. O herectví se začala zajímat na střední škole, poté, co se zúčastnila renesančního festivalu. Svůj diplom pak získala v roce 1987 na New Yorské univerzitě Tisch School of the Arts. K filmu jí velmi dopomohla její znalost znakového jazyka, kterou poprvé mohla využít v seriálu "Právo a pořádek" ("Law & Order"). Také ztvárnila v televizní mini-sérii "Elvis" jeho matku, paní Preslyovou, za kterou posléze byla nominována na Zlatý glóbus a cenu Emmy. Dále se objevila třeba v seriálu "Jak jsem potkal vaši matku" ("How I met your mother"), kde si v sedmé epizodě zahrála pracovnici seznamovací kanceláře, ve filmu "Scary Movie 3", nebo například v černé komedii "Štěstí" ("Happiness").

V osobním životě se velmi prosazuje v oblasti lidských práv, hlavně pak v právech pro ženy, pro obézní lidi (Camrym sama má menší nadváhu) a pro gaye (sama o sobě tvrdí, že je bisexuální) a angažuje se v řadě nejrůznějších charit. Má syna Milo Jacoba, který se narodil téměř v jejích čtyřiceti letech. A aby nezapomněla na to, kým kdysi bývala, nosí k připomenutí v pravém uchu celkem dvanáct náušnic a na kotníku má vytetovaného Pegase.

Napsala knihu Wake Up, I'm Fat (Probuď se, jsem tlustá) a vede své osobní stránky na adrese (pouze v angličtině):

http://www.camrynmanheim.com/home.html

Autor: MARi0

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:45

26 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:15 - 10:30

11 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Camryn Manheim

Manheim Camryn

Naposled navštívené:
Camryn Manheim

Manheim Camryn