Cerven
Životopis (biografie) / Informace:
Skywalker Sound je divize zvláštních efektů, střihu, designu, mixu a hudebního nahrávání Lucasovy společnosti Digital. Sídlí v Lucas Valley blízko Nicasia, Kalifornie. Začínala jako Sprocked Systems v San Anselmu; název Skywalker Sound vznikl 1987 po přestěhování na Skywalker Ranch.
Klíčovými postavami jsou generální manažer J. London, dále Ch. Boyes, R. Hymns, L. A. Jones, L. Hirchberg, T. Myers, M. Semanick. R. Thom a M. Wood, pracující v jedné či víc funkcích jako nahrávací mixér, zvukový designér, dozor střihu zvuku nebo ředitel nahrávání.
Ještě v San Anselmu přišla občas do kontaktu s místními; např. herečka Pat West byla „objevena“ při nákupu v obchodě s kamerami – propůjčila hlas E.T. (1982, režie Steven Spielberg). Během nahrávání zvuku RAIDERS OF THE LOST ARK (1981, r. Spielberg) cvičil H. Ford na parkovišti s bičem. Příčinou stěhování byly katastrofické záplavy 1982.
Od STAR WARS (1977, r. George Lucas), oceněného Speciální cenou, protože Oscar za střih zvuku ještě neexistoval, byla každý rok na Oscara alespoň nominována a 18 jich získala.

Autor: SvoKar

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
 Skywalker Sound

Skywalker Sound

Mezi námi zvířaty (Creature Comforts)

Mezi námi zvířaty
Creature Comforts

Naposled navštívené:
 Skywalker Sound

Skywalker Sound

Mezi námi zvířaty (Creature Comforts)

Mezi námi zvířaty
Creature Comforts