Zari

Vince Vaughn

Povolání:
Rodné jméno:
Vincent Anthony Vaughn
Známý jako:
Vincent Vaughn
Národnost:
Věk:
54
Narození:
28.3. 1970, Minneapolis, Minnesota, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Vince Vaughn vyrůstal na předměstí Chicaga v obchodnické rodině. Ačkoliv vynikal v učení, s jeho popudlivým a násilnickým chováním si pedagogové nevěděli rady. Nejčastěji trávil čas s pouličními gangy; byl zatčen pro jízdu pod vliven alkoholu, a protože se vzpíral, byl policisty dokonce zmlácen.
Už během středoškolského studia se pokoušel uplatnit v různých improvizačních divadelních souborech; největší úspěch slavil jako transvestita Paul v inscenaci muzikálu Chorus Line. Účinkování v TV reklamě na Chevrolet ho na sklonku 80. let přivedlo do Los Angeles, kde nejdřív vystupoval jako host v různých TV seriálech, Doogie Howser, M.D., China Beach, 21 Jump Street (Jump Street 21 - ČTV), a natočil pár TV speciálů.
Po několika menších film. rolích se prosadil hlavní úlohou Trenta Walkera, jednoho ze dvou mladých herců, kteří svůj život tráví v losangeleských barech a nočních klubech, v komedii Swingers (r. D. Liman), který napsal jeho přítel a představitel druhé hlavní role Jon Favreau.
Do širšího diváckého povědomí se urostlý Vince Vaughn (195 cm) zapsal postavou dobrodružného fotografa Nicka Van Owena ve sci-fi thrilleru Ztracený svět (r. S. Spielberg) a především jako majitel neblaze proslulého motelu Norman Bates v remaku Hitchcockova thrilleru Psycho (r. G. Van Sant).
V roce 2004 se objevil po boku Bena Stillera v komedii Vybíjená: Bez do toho na plný koule. Film se vyšvihl do čela žebříčku a jen v USA utržil skvělých 114 miliónů dolarů. Na jaře 2004 jsme jej mohli vidět v roli záporáka Reece Feldmana v komedii Starsky a Hutch, kde již podruhé hrál v režii Todda Phillipse. Před tím se objevil v jeho Old School , kde byli k vidění i další členové uskupení komiků Fratpack - Luke Wilson a Will Ferrell. Roku 2005 jsme jej mohli vidět jako Rajiho, adepta na producenta rapu a R&B, v komedie Garyho Graye Buď v klidu (Be Cool) . V tomto filmu si také zahráli John Travolta, Uma Thurman, The Rock nebo Cedric the Entertainer. Následovala akční komedie Douga Limana s Bradem Pittem a Angelinou Jolie Pan a paní Smithovi, kde si Vaughn zahrál nejlepšího přítele pana Smitha, Eddieho. Po boku Keanu Reevesa a Vincenta D'Onofria si zahrál ve filmu Thumbsucker (2005).
Ve filmu režiséra Davida Dobkina Nesvatbovi (2005) se objevil v roli zprostředkovatele rovodů Jeremyho Greye, který má spolu se svým dlouholetým obchodním partnerem Johnem Beckwithem (Owen Wilson) zajimavý koníček.
Ke konci roku 2005 produkoval romantickou komedii Rozchod, kde si zahrál po boku Jennifer Aniston.

Autor: Cllementine

Životopis (biografie) / Informace:
je synem úspěšného realitního agenta a vyrůstal v chicagském předměstí Lake Forest. Když zranění při autonehodě ukončilo jeho sportovní ambice, zkoušel hrát v různých improvizačních souborech. Účinkování v TV reklamě na Chevrolet ho po maturitě přivedlo do Los Angeles. Nejdřív vystupoval jako host v TV seriálech, mj. China Beach, 21 Jump Street (Jump Street 21 – TV), Doogie Howser, M.D., Sex and the City (Sex ve městě – TV), Going to California (Cesta do Kalifornie), a hrál ve školních speciálech. Zaujal autobiografickou úlohou frajerského Trenta Walkera, jednoho z dvojice aspirujících herců, kteří svůj život tráví v losangeleských barech a nočních klubech, v překvapivém nezávislém hitu Proutníci, jejž napsal jeho přítel a představitel druhé hlavní role Jon Favreau. Do širšího diváckého povědomí se urostlý Vaughn (195 cm) zapsal postavou fotografa Nicka Van Owena ve Spielbergově Ztraceném světě, ale při další volbě rolí příliš štěstí neměl; ztělesnil např. majitele neblaze proslulého motelu Normana Batese v nezdařeném remaku Hitchcockova klasického díla Psycho. Svou silnou polohu okouzlujícího mluvky, již předvedl ve Favreauově autorském filmu Ranaři, přesvědčivě uplatnil až v sérii úspěšných hollywoodských komedií Mládí v trapu, Vybíjená: Běž do toho na plný koule a zejména Nesvatbovi. Stal se členem skupiny mladých komediálních herců, přezdívaných „Frat Pack“, do níž ještě patří Luke a Owen Wilsonovi, Ben Stiller, Will Ferrell a Steve Carell. Ztělesňoval také padouchy (Malý svědek, Starsky & Hutch) a dramatické vlohy prokázal v malé, leč výrazné roli energického farmáře Westerberga v adaptaci knížky Jona Krakauera Útěk do divočiny. Založil vlastní společnost Wild West Picture Show, kde mj. vznikly hořká komedie Rozchod!, v níž hrál s Jennifer Anistonovou, sváteční komedie Čtvery Vánoce, v níž byla jeho partnerkou Reese Witherspoonová, a partnerská veselohra Trable v ráji, jíž se vrátil ke spolupráci s Jonem Favreauem. Starší sestra Victoria Vaughnová je producentkou jeho filmů.
-mim-, Filmový přehled 2002/2

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:50 - 01:45

80 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

00:50 - 01:45

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:40 - 01:40

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:45 - 01:45

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vince Vaughn

Vaughn Vince

Fidlovačka

Fidlovačka

Naposled navštívené:
Vince Vaughn

Vaughn Vince

Fidlovačka

Fidlovačka