Zari

Daniela Kuffelová

Povolání:
Národnost:
Věk:
58
Narození:
12.11. 1965, TRnava, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Slovenská herečka Daniela Kuffelová se řadí mezi dlouholeté členy činoherní scény nitranského Divadla Andreja Bagara. Narodila se v Trnavě 12.listopadu v roce 1965. Zde také prožila své dětství a po základní škole si zvolila bez dlouhého rozmýšlení studium na dramatické konzervatoři, obor činoherní herectví. Přihlásila se na brněnskou konzervatoř, kam byla přijata. Studium završila úspěšnými zkouškami v roce 1985 a do svého prvního profesionálního angažmá v Divadle Slovenského národního povstání v Martině, nastoupila téhož roku. Zde na sebe upozornila v řadě inscenací, takže jí bylo nabídnuto angažmá nitranského Divadla Andreja Bagára v roce 1988. V Nitře patří dlouhodobě k velmi obsazovaným herečkám a má za sebou dlouhou řadu významných dramatických postav, které postupně ztvárnila, např. : role Maggy ve hře ... a ještě jsem smolař/rež. Emil Horváth/, Matka Ubu ve hře Král Ubu/rež.Jozef Bednárik/, Madam Glanzová v rockové opeře Provazy s jedním koncem/rež. Soňa Ferencová/, Cajtla v muzikálu Šumař na střeše/rež. Jozef Bednárik/, Agnes v inscenaci Hra snů/rež. Gintaras Varnas/, Mášu ve Třech sestrách/rež. Svetozár Sprušanský/ a řada dalších. Takřka patnáct let se věnuje dabingu. Za dabing postavy Anny z televizního seriálu Křehké vztahy do slovenštiny, získala nominaci a cenu za nejlépe nadabovaný seriál - Zlatá slučka. Opakovaně byla nominovaná na divadelní cenu slovenské divadelní scény DOSKY.

Erkul

Autor: Erkul

Životopis (biografie) / Informace:
Slovenská herečka Daniela Kuffelová se řadí mezi dlouholeté členy činoherní scény nitranského Divadla Andreja Bagara. Narodila se v Trnavě 12. listopadu v roce 1965. Zde také prožila své dětství a po základní škole si zvolila bez dlouhého rozmýšlení studium na dramatické konzervatoři, obor činoherní herectví.

Přihlásila se na brněnskou konzervatoř, kam byla přijata. Studium završila úspěšnými zkouškami v roce 1985 a do svého prvního profesionálního angažmá v Divadle Slovenského národního povstání v Martině, nastoupila téhož roku. Zde na sebe upozornila v řadě inscenací, takže jí bylo nabídnuto angažmá nitranského Divadla Andreja Bagára v roce 1988.

V Nitře patří dlouhodobě k velmi obsazovaným herečkám a má za sebou dlouhou řadu významných dramatických postav, které postupně ztvárnila, např. : role Maggy ve hře ... a ještě jsem smolař /rež. Emil Horváth/, Matka Ubu ve hře Král Ubu /rež.Jozef Bednárik/, Madam Glanzová v rockové opeře Provazy s jedním koncem /rež. Soňa Ferencová/, Cajtla v muzikálu Šumař na střeše /rež. Jozef Bednárik/, Agnes v inscenaci Hra snů /rež. Gintaras Varnas/, Mášu ve Třech sestrách /rež. Svetozár Sprušanský/ a řada dalších.

Takřka patnáct let se věnuje dabingu. Za dabing postavy Anny z televizního seriálu Křehké vztahy do slovenštiny, získala nominaci a cenu za nejlépe nadabovaný seriál - Zlatá slučka. Opakovaně byla nominovaná na divadelní cenu slovenské divadelní scény DOSKY.

Erkul

Autor: Erkul

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:05

9 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

ČT2 - Uvnitř Zuckerbergova metamozku

12:00 - 12:55

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

14 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Daniela Kuffelová

Kuffelová Daniela

Malovaná třída

Malovaná třída

Naposled navštívené:
Daniela Kuffelová

Kuffelová Daniela

Malovaná třída

Malovaná třída