Zari

Zalman King

Rodné jméno:
Zalman King Lefkowitz
Národnost:
Narození:
23.5. 1942, Trenton, New Jersey, USA
Úmrtí:
3.2. 2012, Santa Monica, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Zalman King, vlastním jménem Zalman Lefkovitz, se narodil 23. května 1942 v městě Trenton (New Jersey, USA). Je americkým režisérem, scénaristou, hercem a producentem.

Svoji filmovou kariéru zahájil jako herec v jednom z dílů seriálu společnosti CBS "Hodina s Alfredem Hitchcockem" (The Alfred Hitchcock Hour, 1964), kde vedle Jamese Caana a Waltera Koeniga, zahrál postavu Fishe, člena gangu.

Potom se ještě objevil v seriálech "Bonanza" (NBC, 1966)- v roli Pete, a v seriálu "Charlieho andílci" (Charlie's Angels, 1979) v roli Harryho Owense. V dramatu "The Passover Plot" (1976) se představil jako Ježíš.

Za roli advokáta Aarona Silvermana v seriálu "Mladí právníci" (The Young Lawyers, 1970 - 71, ABC) byl nominován na cenu Zlatého Glóbu: Nejlepší herec ve vedlejší roli. Tento seriál byl také nominován v kategorii

- Nejlepší seriál (drama) - za rok 1970.

Jeho scénář melodramatu Adriana Lynea "9 1/2 týdne" (9 1/2 Weeks, 1986) s Kim Basinger a Mickeyem Rourke si vysloužil nominaci anticeny Zlatá Malina.

Jako režisér se poprvé představil v melodramatu "Spojení dvou měsíců" (Two Moon Junction, 1988) s Sherilyn Fenn, Louise Fletcher, Millou Jovovich a Martinem Hewittem a také v dramatu Divoký oheň (Wildfire, 1988) s účastí herců Stevena Bauera, Lindy Fiorentino a Willa Pattona.

Podle vlastního scénáře režíroval melodrama "Smyslná orchidej" (Wild Orchid, 1989) s Mickey Rourke, Jacqueline Bisset a Brucem Greenwoodem, a pokračování "Smyslná orchidej 2" (Wild Orchid II: Two Shades of Blue, 1992) s Ninou Siemaszko, Tomem Skerrittem a Robertem Davi.

Jeho manželkou je Patricia Louisianna Knop, spisovatelka a producentka. Spolupracovali na mnoha projektech, napsali scénáře k filmům "Wild Orchid", "Delta of Venus" a "9 & 1/2 Weeks" a také
mnoho epizod seriálu "Red Shoe Diaries" (Deníky červených střevíčků).

Mají dvě dcery - Chloe King a Gillian Lefkowitz.

Autor: Out-Of-Way

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zalman King

King Zalman

Naposled navštívené:
Zalman King

King Zalman