Zari

Naveen Andrews

Povolání:
Rodné jméno:
Naveen William Sidney Andrews
Národnost:
Věk:
55
Narození:
17.1. 1969, Londýn
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Naveen Andrews (jeho celé jméno zní Naveen William Sidney Andrews) se narodil 17. ledna 1969 v Londýně. Naveen znamená "nové" z hindštiny. Jeho matka je psycholožka Nirmala a otec obchodní Stanley. Naveenov kořeny pochází z Indie a do Anglie se stěhovall s rodiči. Ti vyznávali dosti konzervativní křesťanské hodnoty, které Naveen nesdílel. V šestnácti totiž začal žít se svou učitelkou matematiky Geraldone Feakins, která mu v roce 1992 porodila syna Jaisal, což přispělo tomu, že se většinu života nikde necítil doopravdy doma. Účastnil se konkurzu na dramatickou školu a byl přijat na londýnské Guildhall School of Music and Drama.

Herecké sklony měl odmalička a v pravý čas se dostal právě do zmiňované školy. Jeho debutem byla komedie London Kills me (1991). Zlom přišel o pět let později v oskarovém snímku Anglický pacient (1996), kde si zahrál Kipa, objekt romantických tužeb hlavní hrdinky v podání Juliette Binoche. Následovala řada menších rolí ve filmech, jako Velký Joe (1998) - role Pindi, Rollerball (2002) - role Sanjay, nebo Moje velká indická svatba. Do podvědomí diváků se ale Naveen dostal právě díky roli Sayida v seriálu Ztraceni. Za tuto roli byl nominován na cenu Emmy a Zlatý Globus. Naven žije v Kalifornii se svou přítelkyní Barbarou Hershey, která je o 21 let starší jak on.

Autor: veverka-zrzka

Životopis (biografie) / Informace:
Naveen Andrews , celým jménem Naveen William Sidney Andrews je, ač nevypadá rodilým Angličanem. Narodil se 17. ledna 1969 v Londýně jako potomek indických přistěhovalců. Jeho rodiče pojmenovali svého syna „Naveen“, což v sanskrtu znamená „nový“. Atraktivní pohled mu od útlých let zaručoval mohutnou popularitu mezi křehčí částí populace. Když se v šestnácti přestěhoval ke své o mnoho let starší školní učitelce, způsobilo to malý poprask. Jeho spolužáky byly budoucí hvězdy jako Ewan McGregor nebo David Thewlis. Do filmu pronikl Andrews až počátkem devadesátých let. Za svou největší dosavadní příležitost kromě seriálu „Ztraceni“ („Lost“) může považovat více než epizodní roli Kipa, do kterého se v Anglickém pacientovi zamiluje Juliette Binoche.

Autor: Jiika

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Společně to zvládnem!

20:10 - 21:25

35 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Poslední ostří hoši (1976)

20:30 - 22:10

15 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:40

25 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Zrádci

20:15 - 21:35

30 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Naveen Andrews

Andrews Naveen

Naposled navštívené:
Naveen Andrews

Andrews Naveen