Zari

Ondřej Malý

Povolání:
Národnost:
Věk:
58
Narození:
19.1. 1966, Ostrava, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herec Ondřej Malý (nar. 19. 1. 1966 v Ostravě) pochází z Ostravy. Od roku 1997 je členem činoherního souboru Klicperova divadla v Hradci Králové. Vystudoval ostravskou konzervatoř a poté absolvoval roční postgraduální studium herectví na Emmerson College v Londýně. Několikrát působil v angažmá v ostravském Divadle Petra Bezruče. Rád vzpomíná na své tamější role v inscenacích Kuřecí hlava a Barabáš. Pouštěl se však do nejrůznějších oborů. Překládal a daboval z angličtiny pro kabelovou televizi, dělal vlekaře na Pradědu. Hostoval v pražském Divadle Na zábradlí, kde byl po kratší dobu v angažmá, hostoval i v Klicperově divadle, kde nakonec zakotvil nastálo.

V Hradci hrál například Laca v Její její pastorkyni, Edmunda v Králi Learovi, Jaga v Othellovi, titulní roli ve Strakonickém dudákovi, Pavla v Akvabelách nebo Hendrika Höfgena v Mefistovi. V hradeckém Vyrozumění od Václava Havla hrál ředitele Grosse, v současnosti se představuje v Krobově inscenaci Havlova Odcházení jako tajemník Hanuš. Ztvárnil také hlavní roli Arbenina v Lermontovově Maškarádě. Není mu cizí ani účinkování ve filmu a televizi. Záhy si zahrál v televizním seriálu Přátelé zeleného údolí (1980), později pak v televizním filmu pro mládež režisérky Jany Semschové Kočár pro princeznu (1984), dále ve filmu Dušana Rapoše Fontána pre Zuzanu (1985) a v debutu Pavla Marka Mrtvej brouk (1998). Mezitím se Ondřej Malý objevil ještě v seriálu Chlapci a chlapi.

Jeho manželkou je výrazná herečka, jejíž věhlas vzešel z Klicperova divadla, Pavla Tomicová - Malá. Mají spolu dvě děti, syna Adama a dceru Anežku.

Zdroj - internet

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ondřej Malý

Malý Ondřej

César García

García César

Naposled navštívené:
Ondřej Malý

Malý Ondřej

César García

García César