Zari

Tye Sheridan

Povolání:
Národnost:
Věk:
27
Narození:
11.11. 1996, Elkhart, Texas, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Tye Kayle Sheridan se narodil 11.11.1996 v texaském městě Elkhartu. Už od školních let vynikal ve sportu i v humanitních předmětech.

Svou filmovou kariéru začal rolí v poetickém dramatu „Strom života“. Prošel těžkým konkurzem, byl vybrán z 10 000 dětí z celého Texasu mezi posledních dvanáct. Původně měl hrát roli nejstaršího syna Jacka, nakonec byl obsazen do role nejmladšího bratra Steva. Při natáčení se potkal s hereckými ikonami Bradem Pittem a Seanem Pennem. Za svou roli si vysloužil nominaci Central Ohio Film Critics Association.

V roce 2012 se Sheridan objevil ve filmu „Mud“ vedle Jacoba Loflanda, který hrál jeho nejlepšího přítele. Oba chlapci pomáhají uprchlému vrahovi sejít se se ženou, kterou miluje. Sheridanova snaha byla po zásluze odměněna cenou pro nejlepšího mladého herce na festivalu Phoenix Film Critics Society Award.

O rok později se Tye Sheridan objevil po boku další hollywoodské star. Spolu s Nicolasem Cagem vytvořil nesourodou dvojici, která se vyrovnává se svými problémy v dramatu „Joe“. Za tuto roli byl Sheridan oceněn jako nejlepší mladý herec na jubilejním 70. Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách.
Za role ve filmech Mud a Joe se dočkal vítězství na několika dalších filmových festivalech v kategoriích pro nové, mladé začínající herce.

V roce 2013 jde Sheridan z jedné role do druhé. Ve filmu „Grass Stains“ (Kyle Wilamowski) byl obsazen do role dospívajícího chlapce, který objevuje první lásku (Kaitlyn Dever). Když v důsledku hloupého žertu zemře bratrova přítelkyně, musí se chlapec vyrovnat s pocitem viny.

V srpnu 2013 bylo zahájeno natáčení nového filmu „Dark Places“ (Tmavá místa). Ve filmu se Tye objeví spolu s Charlize Theron , Chloë Grace Moretz a Nicholasem Houltem. Film je o ženě, které vyvraždili rodinu. Sheridan bude hrát Bena, 16-ti letého bratra, který je z činu obviněn.

Dále se Tye připravuje na roli Willa Cuttera ve filmu „The Forger“ (Padělatel), podle scénáře Richarda D'Ovidia. Drobný zloděj Ray Cutter (John Travolta) je nucen změnit své plány a přijmout poslední velkou práci, kterou si vykoupí cestu ven z vězení, aby mohl trávit co nejvíce času s nemocným synem (Sheridan).

V únoru 2014 strávíme s režisérem Rodrigem Garciiou „Poslední dny v poušti“ (Last Days In The Desert). Rodina se snaží přežít v drsném prostředí pouště. Na cestě pouští se setkává svatý muž s démonem (dvojrole Ewan McGregor). Při pohledu na obtíže a těžký život rodiny donutí svatého muže hodnotit svůj vlastní osud.

V březnu 2014 se Tye připojil k hororové komedii „Scouts vs Zombies“, kterou režíroval Christopher B. Landon . Příběh je o třech mladících, kteří musí použít své dovednosti, aby ubránili městečko proti invazi zombie.

V poslední době se chystá natáčení filmu "The Yellow Birds“ podle románu Kevina Powerse, (režie Courtney Solomon a Mark Canton. Příběh se točí kolem dvou vojáků ve výcvikovém táboře v předvečer jejich nasazení v Iráku. Starší voják slíbil matce mladistvého vojáka, že jej během jejich nasazení ochrání.

Nyní se Sheridanovi pracovní nabídky jen hrnou. Doufejme, že bude zdárně pokračovat ve své slibně nastartované herecké kariéře.

Tye má mladší sestru Madison. Kromě sportu a přírody, má rád jízdu na čtyřkolce. Rád se baví s přáteli i rodinou a hraje videohry. Stále studuje.

Autor: prvosenka

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tye Sheridan

Sheridan Tye

Darek Hodor

Hodor Darek

Patrick Bergin

Bergin Patrick

Markéta Krotká

Krotká Markéta

Naposled navštívené:
Tye Sheridan

Sheridan Tye

Darek Hodor

Hodor Darek

Patrick Bergin

Bergin Patrick

Markéta Krotká

Krotká Markéta