Zari

Luboš Knytl

Povolání:
Známý jako:
Ing. arch. Luboš Knytl
Národnost:
Narození:
Životopis (biografie) / Informace:
Luboš Knytl se narodil v Praze roku 1959. Jako student na střední škole si přičichl k hereckému řemeslu a s režisérem Karlem Kachyňou natočil psychologický film Smrt mouchy (1976) , kde v hlavní roli Milana Hlaváčka, hraje nesmělého, dospívajícího studenta, který již od dětství trpí strachem z much. Jeho velkým koníčkem je fotografování, kterému hluboce propadl. Když se přihodí, že se dostane k mladickému zážitku, kterým se zbaví obav z much, je vyhráno.

Kariéra by byla nastartovaná, ale vše zůstalo jenom při tomto malém zastaveníčku, vše nabralo jiný směr, a vitr....Hraní nemělo pro něj perspektivu a pověsil hereckou kariéru na hřebík, rozhodl se věnovat práci, která jej bude více naplňovat a snad bude i záruka lepší budoucnosti. Nastoupil na FA ČVUT a roku 1983 fakultu absolvoval. Stal se z něj inženýr architekt a po škole nastoupil jako odborný asistent na katedru teorie a vývoj architektury. Byl členem několika úspěšných kolektivů při mezinárodních workshopech a specializoval se na problémy reanimace historických center.

Koncem 80. let byl vyslán na několikaměsíční stáž do Francie. Od roku 1990 již projektuje samostatně, nejprve ve sdružení AAC Studio, o rok později s M. Perlíkem v AP Studio. Ale již od roku 1993, kdy ukončil spolupráci s FA ČVUT, se již výhradně věnuje vlastní, projekční práci. V této práci je úspěšný, také sbírá různé ocenění a na dobu před 35ti lety již si jenom občas zavzpomene. Film je psychologický a na Tv obrazovce moc místa nemá.

To je další herecký osud dětského představitele, ale když něco děláte rád a ještě práce je pro vás koníčkem, osud Luboše Knytla dopadl dobře...

Autor: jarda53

Životopis (biografie) / Informace:
Luboš Knytl se v českém filmu objevil v jediné roli - jako šestnáctiletý ve filmu Smrt Mouchy (1976) Karla Kachyni. Jeho zájem se pak obrátil jiným směrem.

V roce 1983 absolvoval Fakultu archiktektury ČVUT, poté pracoval jako odborný asistent na katedře teorie a vývoje architektury, kde se specializoval na problémy reanimace historických center. Není bez zajímavosti, že je držitelem výroční ceny Hlávkovy nadace z r. 1984. Roku 1988 absolvoval po několik měsíců stáž na uměleckých školách ve Francii.

Od roku 1990 projektuje samostatně - nejprve ve volném sdružení AAC Studio a od roku 1991 s M. Perlíkem pod názvem AP Studio.

Autor: petrusmev

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

01:20 - 02:15

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

01:05 - 02:05

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:10 - 02:10

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:30 - 02:35

17 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Luboš Knytl

Knytl Luboš

Keanu Reeves

Reeves Keanu

Naposled navštívené:
Luboš Knytl

Knytl Luboš

Keanu Reeves

Reeves Keanu