Cerven

Eva Kotthaus

Povolání:
Národnost:
Věk:
92
Narození:
19.5. 1932, Düsseldorf, Německo
Životopis (biografie) / Informace:
Eva Kotthaus se zpočátku příliš nevynikala na herecké škole ve svém rodném městě. Krátce se pokoušela o studium fotografie, ale brzy sebrala odvahu k druhému pokusu o zvolenou profesi a zapsala se na Divadelní akademii Otto Falckenberga v Mnichově, kde mezi její učitele patřili známí herci Friedrich Domin a Siegfried Lowitz. Po absolutoriu debutovala v roce 1954 a brzy se prosadila jako všestranná charakterní herečka v několika prestižních divadlech v tehdejším východním Berlíně a od roku 1957 v proslulém Deutsches Theater na Západě.

Do filmu pronikla ještě předtím, než se její divadelní kariéra pořádně rozjela, protože její první role byly ve východoněmeckých produkcích Defa. Ačkoli se zdálo, že je na vrcholu filmové slávy, na hollywoodském plátně se poté objevila jen několikrát, včetně malých vedlejších rolí v nepovedeném remaku Hemingwayova Sbohem, armádo (1957) a ve filmu Příběh jeptišky (1959).

V následujících letech se nadále věnovala jevišti a zároveň práci v televizi, kde se často objevovala v adaptacích klasických dramatických her. V roce 1973 získala na divadelním festivalu v hesenském městě Bad Hersfeld cenu Hersfeld-Preis.

Autor: Petrkey

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eva Kotthaus

Kotthaus Eva

Naposled navštívené:
Eva Kotthaus

Kotthaus Eva