Zari

Helen Ferguson

Povolání:
Národnost:
Narození:
23.7. 1901, Decatur, Illinois, USA
Úmrtí:
14.3. 1977, Clearwater, Florida, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Narodila se v Decatur, Illinois v roce 1901. Vystudovala Nicholas High School of Chicago a Akademii výtvarných umění. Než vstoupila do filmového průmyslu, živila se jako reportérka.

Začala pracovat ve filmech jako kaskadérka, když jí bylo 12 let, ale její první zaznamenané titulky jsou od roku 1917. Brzy hrála v rolích pro Fox Film Corporation do roku 1920, kdy se její kariéra skutečně rozjela. Byla obsazována převážně do westernů, komedií a seriálů. V roce 1922 byla vybrána jako jedna z WAMPAS Baby Stars.

21. června 1925 se provdala za herce Williama Russela, který zemřel v roce 1929. Následující rok se provdala za obchodníka Richarda L. Hargreavese. Po druhém manželství opustila filmy, aby se soustředila na jevištní práci, i když v tomto médiu zaznamenala jen minimální úspěch.

V roce 1933 herectví opustila úplně, aby se stala agentkou pro publicitu a styk s veřejností, práci, která z ní udělala významnou sílu v Hollywoodu. Zastupovala tak velké hvězdy jako Henry Fonda, Barbara Stanwyck a Robert Taylor. Herečku Lorettu Young zastupovala více než devatenáct let. Zabraňovala novinářům, aby Youngovou zbytečně neobtěžovali a byla považována za jednu z nejpřednějších agentek, ale i agentů, v Hollywoodu.

V roce 1941 zemřel její druhý manžel a v roce 1967 odešla z reklamní činnosti.

Zemřela v Clearwateru na Floridě v roce 1977 ve věku 75 let. Je pohřbena ve Forest Lawn Glendale v Glendale v Kalifornii.

Autor: Petrkey

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Helen Ferguson

Ferguson Helen

Člověk na konci (The Terminal Man)

Člověk na konci
The Terminal Man

Naposled navštívené:
Helen Ferguson

Ferguson Helen

Člověk na konci (The Terminal Man)

Člověk na konci
The Terminal Man