Zari

Magdalena Šebestová

Povolání:
Rodné jméno:
Magdalena Křížková
Známá jako:
Magda Šebestová
Národnost:
Věk:
69
Narození:
13.9. 1955, Praha, Československo
Životopis (biografie) / Informace:
Magda Šebestová
česká herečka, tlumočnice a překladatelka. Narodila se v roce 1955 v Praze jako Magda Křížková. Na divadelní či kabaretní prkna se dostala již v dětském věku. Vzpomenout si lze tak na její duet s Jiřím Suchým Zpěváci toulaví. Jakmile se s ní začal hýbat svět (houpačka, jízda tramvají, jízda na lyžích), začala zpívat. Dle svého tvrzení tuto vlastnost má už od dvou let. Zpívala si tak i při jedné cestě autobusem mířícího do Špindlerova Mlýna. Jela si s tatínkem zalyžovat. Její zpěv zaregistroval i asistent režie ze Semaforu. Ve stejné době Jiří Suchý sháněl do svého nového programu malé děvčátko. Malá Magda byla pozvána na konkurs a uspěla. Zpívala takové hity, jako Zpěváci toulaví, Na obloze tetelej se mráčky či Máme rádi zvířata. Už v jejich deseti letech ji divadelní svět učaroval. V Semaforu vystupovala do čtrnácti let. Dost dlouho měla dětský zjev, takže mohla vytvářet dětské role. Jenže přes jedny prázdniny vyrostla o několik centimetrů a i její postava, tak nějak vyspěla. Po návratu z prázdnin bylo její dětské angažmá v Semaforu ukončeno. Tedy i nadále si na prknech tohoto divadla zazpívala. Byly to představení Čarodějky a Ten pes je váš.
Magda chtěla studovat konzervatoř, ale Ondřej Suchý a režisér Jan Kolář ji to rozmluvili. Spolupracovala s nimi ve Viole. Místo na konzervatoř se přihlásila na gymnázium. I nadále s filmem a televizí spolupracovala. V sedmnácti letech si zahrála dceru ve filmu Pan Tau, objevovala se v televizním pořadu pro mládež Vlaštovka či spolupracovala s režisérkou Evou Sadkovou. Po ukončení gymnázia studovala na filozofické fakultě tlumočnictví a překladatelství, obor angličtina – ruština. Jazyky ji vždy moc bavily a na kariéru v showbyznysu moc nesázela. Dlouho byla na volné noze. Pracovala pro reklamní agenturu, provázela zahraniční turisty po Praze, tlumočila a živila se výukou angličtiny. Vedle toho všeho se věnovala upěvu. Napřed zpívala spolu s Janem Buraianem a Jiřím Dědečkem a později s Janem Vodňanským a Přemyslem Rutem.
Ve 25 letech se provdala a přijala příjmení Šebestová. Po svatbě se přestěhovala na nějaký čas do Turnova. O dva roky později se ji narodil syn Adam. Postupně se vzdávala svých uměleckých aktivit. Ale občas se objevilo i něco cennějšího, jako role vesnické učitelky ve známé komedii Vesničko má, středisková. Dále to byly filmy Nejistá sezóna, S tebou mě baví svět a i učitelka ruštiny ve filmu Kolja.
V současnosti Magda žije v pražských Střešovicích. Pracuje pro rádio Svobodná Evropa.

Autor: hvezdyn

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Výsledky losování Šťastných 10

22:19 - 22:20

0 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Čas zabíjet (1996)

22:10 - 00:35

9 minut již uběhlo
136 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

21:40 - 22:55

39 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Stopy spravedlnosti (2017)

21:35 - 23:45

44 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Magdalena Šebestová

Šebestová Magdalena

Dina Spybey-Waters

Spybey-Waters Dina

Eddie Nilsson

Nilsson Eddie

Eden

Eden
Eden

Alex Stern

Stern Alex

Naposled navštívené:
Magdalena Šebestová

Šebestová Magdalena

Dina Spybey-Waters

Spybey-Waters Dina

Eddie Nilsson

Nilsson Eddie

Eden

Eden
Eden

Alex Stern

Stern Alex