Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Ivana Plíhalová

Povolání:
Rodné jméno:
Ivana Dušková
Národnost:
Věk:
62
Narození:
28.7. 1962, Brno, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ivana Plíhalová se narodila v Brně roku 1962. Na základní škole v Brně se z přání být paní učitelkou v mateřské školce, zrodilo přání stát se herečkou, a proto se nejprve zapojovala do činností dramatického kroužku a pak se rozhodla studovat herectví, a také vystudovala brněnskou konzervatoř pod vedením Heleny Kružíkové a Milana Vágnera.

Po maturitě v roce 1981 přijala angažmá v Městském divadle Olomouc, kde jako stálý člen činoherního souboru působí již více než třicet. Jistě se najdou diváci, kteří si vybaví Ivanu Plíhalovou jako Svatou Janu ze stejnojmenné hry/rež. Jiří Vrba/, Márinku ve Filosovské historii, Dorotku ve Strakonickém dudákovi, Helenu ve hře Krásná Helena, Anežku ve Škole pro ženy /rež. Luboš Pistorius/, Lízu v Pygmaliónu, Darju Oblonskou v Anně Karenině, Kateřinu ve Zkrocení zlé ženy, Fanku v Loupežníkovi, za kterou byla oceněná Cenou za nejlepší herecký výkon sezóny 2001/2002.

Dlouhodobě spolupracuje s režisérem Davidem Drábkem a jeho studiem Hořící žirafy. Také spolupracovala s režisérkou Lídou Engelovou v představení Pěnkava s Loutnou. Pod režijním vedením Přemysla Ruta si zahrála v pořadu Když nad Prahou se Hašler uklání. S příjemným hlasem Ivany Plíhalové se možná setkáte na vlnách českého rozhlasu v jejím autorském pořadu Lady Magazín. Mimo svou mateřskou divadelní scénu si také zahrála v krimi filmu Hořké léto /1995, rež. Jan Bartoň/.


Erkul

Autor: Erkul

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ivana Plíhalová

Plíhalová Ivana

Kjodži Kokonoe

Kokonoe Kjodži

Naposled navštívené:
Ivana Plíhalová

Plíhalová Ivana

Kjodži Kokonoe

Kokonoe Kjodži