Kay Parker

Povolání:
Rodné jméno:
Kay Rebecca Taylor
Známá jako:
Jill Jackson; Kay Taylor; Taylor Kay Parker
Národnost:
Věk:
74
Narození:
28.8. 1944, Birmingham, Anglie, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Kay Parker, rodným jménem Kay Taylor, se narodila dne 28. srpna 1944 v Birminghamu, ve Velké Británii. O jejím dětství a útlém mládí není zpráv, ale víme, že začala svou kariéru jako herečka v populárním televizním seriálu 'Howie's Adventure' (Dobrodružství Howie), který byl vysílán v roce 1962.

V polovině sedmdesátých let se přestěhovala do jižní Kalifornie, snažila se proniknout do některého z filmů natáčených v proslulém Hollywoodu. Seznámila se s Johnem Lesliem a navázala s ním přátelství. Kay o tom později řekla:

“Jednoho dne mi zavolal a zeptal se, jestli chci hrát ve filmu. Když mi řekl, že to bude film pro dospělé, moje reakce byla 'NE', pak jsem ale souhlasila s tím, že budu hrát v jeho ve filmech, ale bez sexuálních scén. První film, ve kterém jsem hrála, byl The New Erotic Adventures of Casanova z r. 1977. V tomto filmu jsem neměla sexuální scénu. John mne dlouho přemlouval, abych zkusila natočit i sex, nakonec jsem souhlasila - svůj první sex před kamerou jsem měla ve filmu 'Sex World'."

Kay bylo v tomto bodě 33 let a byla nejméně o deset let starší než většina hereček filmů pro dospělé. Herec Billa Margold o ní řekl: "Kay měla klášterní sexuální život, až do té doby než začala natáčet filmy, pak jakoby její sexualita explodovala, při filmování se uměla uvolnit a užít si natáčení s rozkoší, stejně jako já, objevila zázraky sexu jako příjemné hry“.

Její zralá sexualita a zjevné nadšení před kamerou jí přineslo okamžitý úspěch u diváků. Během své první erotické scény s Joey Silverem v 'Sex World' se nechala Kay tak unést, že si naštípla zub, ale uvědomila si to, až když natáčení skončilo. Byla velice profesionální a na filmy se vždy pečlivě připravovala. Hrála většinou ve výpravných filmech a musela se učit poměrně hodně textu, ale měla text vždy nastudován, takže režiséři si chválili její profesionalitu.

Jim Holliday o ní říkal: „Kay je úhledná, sofistikovaná dáma, je náš klenot. Kay je dokonalá před televizní kamerou. Kdokoliv nemá rád porno a podívá se na film, ve kterém hraje Kay, změní názor a řekne, můj sexuální život se obohatil o porno. Když mi chyběla jedna herečka do filmu 'Schodiště do ráje' (1990), trval jsem na tom, že to bude Kay Parker. Věděl jsem, jak velký pozitivní dopad bude mít, když ve filmu Kay Parker bude hrát“.

Ve své analýze, proč v 70. letech přitáhla k sobě Kay do kin tolik diváků, Dr. Robert Stoller poznamenal: "Ona je štíhlá, elegantní, schopná intenzivního prožitku, ale je zároveň opatrná v podávání informací o sobě, zná hodnotu svého soukromí, proto nikdy neříká novinářům všechno, protože tajemství vždy přitahuje a ona to Kay ví. Obléká se ve stylu ležérní jižní Kalifornie a má anglický přízvuk a i to je pro muže přitažlivé. Kay je archetypem svůdné starší ženy, o níž sní většina chlapců během svého dospívání, ve filmech ukázala sex plný nepředstírané vášně, kterou dokáží prožít jen starší zkušené ženy, jejichž sexualita a erotické dovednosti se plně rozvinuly“.

Během několika let se Kay objevila v řadě kvalitních pornofilmů. Její vrcholný okamžik přišel v r. 1980, kdy přišel do kin film 'Taboo' Kirdy Stevena. Kay byla dokonale obsazena jako starší žena, která podlehne své vlastní touze a sexuální frustraci. Kay by později připustila, že během natáčení zapůsobila vzájemné přitažlivost mezi ní a Rangerem, a že jejich sexuální scény často pokračovaly, jakmile se kamera zastavila. Film byl realizován s vysokými výrobními náklady a je dnes považován za jeden z nejlepších filmů pro dospělé všech dob. Film měl velký úspěch u diváků a to znamenalo, že si potom Kay zahrála ještě v jeho pokračování - v 'Taboo 2' (1983) a 'Taboo 3' (1984).

Na rozdíl od její role ve filmech 'tabu', byla Kay také obsazena jako 'starší žena' v jiných klasických filmech té doby: Such as 'Downstairs Upstairs' (1980), 'Vista Valley PTA' (1981), 'Memphis Cathouse Blues' (1982) and 'Private Teacher' (1983). Jako 'Dole Nahoře' (1980), 'Vista údolí PTA' (1981), 'Memphis Blues Cathouse' (1982) a 'Private Teachers' (1983). Podle Kay se během té doby režiséři snažili o co největší umělecké pojetí filmu, dbalo se na výpravu, kvalitu scénáře...

Nicméně v polovině 80. let znamenal příchod video, že standardy v rámci odvětví klesaly. Ačkoli Kay pokračovala v natáčení filmů, byly to většinou jen filmy průměrné, až na film 'Too Hot To Touch' (Příliš horké na dotek, 1984), který se zařadil mezi nejlepší svého žánru. Koncem r. 1984 Kay Parker odešla z porna. Řekla: “Několik faktorů přispělo k mému rozhodnutí. Rychle se mi blíží 40, a také kvalita výroby filmů klesá v důsledku zavedení videokazet“.

Když Kay přestala s hraním ve filmech pro dospělé, šla pracovat pro Caballero, který byl pak jedním z největších výrobců a distributorů filmů pro dospělé. Byla ředitelem PR. Před kamery se ale ještě jednou vrátila, když ji producenti přemluvili, aby natočila ještě jeden film jako herečka. Byl to film 'Careful, He May Be Watching' (1986). O filmu řekla: „Opravdu jsem si užila práci na tomto filmu. Byl to hezký film a já jsem se při hraní cítila dobře...

Po svém odchodu z porna začala také pracovat jako poradkyně Holistického učení. Sama řekla: “Co to znamená Holistické? Holistické znamená, aby se celý člověk zharmonizoval, aby se harmonicky spojila mysl-tělo-duše. Mnozí lidé žijí životy, které jim jsou narýsovány a předurčeny, ať už je to v oblasti, rodinné, kulturní nebo náboženské, žijí vzdáleni od své skutečné touhy, je to opravdu udivující, přitom stačí, aby si uvědomili, že se dá žít harmonicky."

V roce 2000 vydala knihu s názvem 'Taboo: Sacred, Don't Touch', ve které ona popisuje svou kariéru u filmů pro dospělé. Kay také jezdí po univerzitách se sérií přednášek na témata: "Integration of Sexuality and Spirituality" ("Integrace sexuality a duchovnosti"), "The Art of Being a Healer'' ("Umění být léčitelem").

Kay Parker zůstává jednou ze zářících hvězd porna tzv. zlaté doby pornofilmů 70. a 80. let 20. století.

Filmografie: (62 titulů)
1998 Merchants of Venus
1995 Desert Winds
1993 Taboo XI (video)
1991 Taboo IX (video)
1991 Fixation
1990 Taboo IV: The Younger Generation
1990 Stairway to Paradise
1989 Careful, He May Be Watching
1989 Fire in the Hole
1989 Firestorm 3 (video)
1988 L'Amour
1988 Hot Blooded
1987 II Desire
1987 Too Hot to Touch
1987 Firestorm
1987 Tales from the Chateau
1986 Taboo III
1986 Matinee Idol
1986 Balboa
1986 Fantasies (video)
1986 Night on the Wild Side (video)
1985 Private Teacher
1985 Connection Live
1985 Nice 'n' Tight
1985 Ladies of the '80s
1984 Tomboy
1984 Nasty Nurses
1984 Intimate Lessons
1984 Fantasy Follies II
1984 Sex Play
1984 Lorelei (video)
1984 Spectators (video)
1984 I Want to Be Bad
1983 Satisfactions
1983 Memphis Cathouse Blue
1983 Eighth Erotic Film Festifal
1983 Sweet Young Foxes
1983 Swedish Erotica 45
1983 The Young Like It Hot
1983 Erotic Radio WSEX
1983 Fantasy Follies
1982 The Best Little Whorehouse in Texas
1982 Taboo II
1982 Casanova II
1982 Body Talk
1981 Champagne for Breakfast
1981 Vista Valley PTA
1981 The Dancers
1981 The Seven Seductions
1981 Fast Cars Fast Women
1980 Taboo
1980 Dracula Sucks
1980 Downstairs Upstairs
1979 Chorus Call
1979 Kate & the Indians
1978 The Health Spa
1978 Untamed
1978 SexWorld
1978 'V': The Hot One
1978 7 Into Snowy
1977 The New Erotic Adventures of Casanova

Autor: ahistorie

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 154551
Osobností: 639994
Fotografií: 588812
Plakátů: 279758
Obsahů a biografií: 141612
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Rédl (2018) [TV seriál]

Rédl
9 + 1 za kecy zapšklých   dědků, kterým Rédl šlápl   na kuří oko. Film je   skvělý, příběh, herci i   atmosféra. Quality TV lze   realizovat i u nás, bravo!

Autor: jirry | Hodnocení: 10 / 10

S láskou Vincent (2017)

Divácký bonbónek

S láskou Vincent
Úžasný impresionistický   "animák", zajímavě   ochucený pátráním po   možných příčinách van   Goghova podivného úmrtí.   Naprosto originální film o   neméně originální   osobnosti.

Autor: green-tea | Hodnocení: 9 / 10

Disaster Movie (2008)

Disaster Movie
Nejhorší film podle IMDb a   já myslím, že horší by se   našli, dokonce by se nemuselo   chodit daleko, tvůrci tohohle   mají na svědomí několik více >

Autor: Vlnik | Hodnocení: 5 / 10

Anihilace (2018)

Anihilace
Slušná hudba. Jako vždy mne   iritovaly retrospektivy,   dvacet dolů, a blbě   vyprávěný příběh. Taky   dvacet dolů. Jak mám tipovat   kdo více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Alien Outpost (2014)

Alien Outpost
Tak je to skutečně   odpadkový film. Hloupá   kamera, hloupé scény a   kecání do alelujá. Avšak   nedá mi to, abych kladně   neohodnotil více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kay Parker

Parker Kay

Naposled navštívené:
Kay Parker

Parker Kay

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, Filmová databáze s.r.o. (FDb.cz). Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.046/0.014