Zari

Šárka Vojtková

Povolání:
Národnost:
Věk:
51
Narození:
6.5. 1973, Brno, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Mladičká Šárka Vojtková dělala od patnácti let modelku brněnskému fotografovi Jeffu Kratochvílovi. Fotila nejrůznější reklamy, např. na Starobrno či TopTopic. Jeff Kratochvíl byl v té době dvorním fotografem herce Boleslava Polívky a jeho manželky Chantal. Byl to on, kdo půvabnou mladou dívku doporučil k účasti v konkurzu na postavu prostitutky Irenky v připravované komedii Věry Chytilové DĚDICTVÍ ANEB KURVAHOŠIGUTNTAG. Psal se rok 1992 a do kin byl uveden tento patrně nejslavnější snímek Boleslava Polívky, v němž zaujala koketní blondýnka Irenka svou sošnou postavou nejedno mužské oko. Je bohužel veliká škoda, že její představitelka Šárka Vojtková se již pak v žádném dalším filmu neobjevila.

Šárka Vojtková však na svou kratinkou hereckou kariéru i po letech ráda vzpomíná. Oblíbila si své kolegy z řad profesionálních herců, ať již to byl sám Bolek Polívka, představitelka její filmové rivalky Dagmar Veškrnová-Havlová, Miroslav Donutil a další. V konkurzu na Irenku uspěla mezi čtyřiceti děvčaty, které měly předehrávat úryvky ze scénáře. Neokoukaná a přirozená Šárka režisérku Věru Chytilovou zřejmě upoutala na první pohled.

Dlouhá léta žila Šárka Vojtková v zahraničí, konkrétně v italské Modeně. Následovala sem svou lásku a doby strávené v Itálii rozhodně nelituje. Své aktivity od herectví a modelingu přesměroval na textilní a módní průmysl, avšak po nějaké době zatoužila opět po rodné vlasti. Své podnikatelské aktivity v Itálii si ponechala, trvale však žije opět v Čechách, spolu se svými rodiči v domku u Brna. Jejím domovským podnikatelským subjektem je salón krásy, který provozuje v centru Brna, kde kromě základní nabídky kosmetických a kadeřnických služeb je možno také využít estetickou medicínu, plastickou chirurgii a stomatologické služby.

Dosud bezdětná Šárka Vojtková miluje svou práci, svého partnera, jorkšírské teriéry a jak sama říká – o případné nabídce na pokračování legendárního „Dědictví“ by určitě uvažovala.

Autor: Hortensie

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Nemocnice na kraji města (1977...

14:55 - 15:55

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

14:40 - 15:25

43 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

53 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Šárka Vojtková

Vojtková Šárka

Naposled navštívené:
Šárka Vojtková

Vojtková Šárka