Gloria Leonard

Povolání:
Rodné jméno:
Gale Sandra Klinetsky
Známá jako:
Gail Leonard; Gayle Leonard; Aria Ola
Národnost:
Narození:
28.8. 1940, Bronx, New York, USA
Úmrtí:
3.2. 2014, Waimea, Havaj, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Gloria Leonard, rodné jméno Gail Leonardi, vyrůstala v New Yorku a před vstupem do filmů pro dospělé pracovala tři roky jako registrovaný obchodní zástupce společností Schweickart a společnosti Wall. Pracovala také pro různé public relations firmy - Gloria byla hodně vyhledávaný host na bezpočtu talk show (Oprah, Sally, Geraldo, Maury, Howard Stern et al) - měla charismatickou osobnost, která na sebe poutala pozornost pro svůj noblesní šarm.

Gloria je a vždy byla feministkou a aktivistkou ''Prvního dodatku americké ústavy o svobodě''. Vždy se zastávala porna a propagovala pornofilmy, což je u feministky neobvyklé – jak známo, feministky se dělí na dvě skupiny, první pornofilmy odsuzuje a tvrdí, že ženy degraduje na pouhý objekt pohlavního chtíče muže, zatímco druhá skupina přijímá je jako poctu ženám, jako uctívání krásy ženy mužem, Leonarda vždy patřila k druhé skupině feministek, žen, které mají rády porno. Přednášela a debatovala na otázky cenzury, pornografie a jejich vlivu na ženy, mimo jiné o těchto tématech měla přednášky na desítkách vysokých škol spojených států.

V pornu debutovala až ve svých třiceti letech, v půlce sedmdesátých let a hned na sebe strhla pozornost režisérů i filmového publika - pro své dovednosti bývala nazývána „extra třídou“ nebo „ušlechtilou klisnou“ porna. V pornofilmech účinkovala až do r. 2001.

Leonarda se také vedle účinkování v pornofilmech také sama několik pornofilmů (zaměřených pro páry a ženy) režírovala. Stala se také zakladatelkou a editorkou časopisu pro dospělé Hight Society. Byla vdaná za legendárního porno producenta Bobby Hollandera, rozvedli se v roce 1990.

Filmografie:
1. Wrangler: Anatomy of an Icon (2008)
2. Ooze (2000) (V)
3. Still Insatiable (1999) (V)
4. Phoenixising (1998) (V)
5. Porn... It's a Living (1998)
6. Wadd: The Life & Times of John C. Holmes (1998)
7. Just Add Love (1997)
8. Just Like Him (1995)
9. Revenge of the Bi Dolls (1994) (V)
10. American Garter (1993) (V) [ tento film režírovala ]
11. Two Hearts (1993) [tento film režírovala]
12. Wishman (1992)
13. On Trial Part 3: Takin' It to the Jury (1992) (V)
14. On Trial Part 4: The Verdict (1992) (V)
15. Slow Dancing (1992) (V) [tento film režírovala]
16. The Naked Goddess (1992) (V)
17. The Naked Goddess II (1992) (V)
18. Valley of the Bi-Dolls (1992) (V)
19. Made in Heaven (1991) (V)
20. Vow of Passion (1991) (V)
21. Thrilled to Death (1989)
22. Girls Who Dig Girls 8 (1988)(V)
23. Sensual Escape (1988) [část filmu režírovala] (segment 1) [Writer] (Part I)
24. Tattoo Vampire (1988) (V)
25. Sex Appeal (1986)
26. Bad Girls IV (1986)
27. Three Daughters (1986)
28. Hot Wire (1985) (V)
29. Mondo Sexualis USA (1985)
30. Nina Is Taboo (1985)
31. Phone Sex Fantasies: Volume 1 (1985) (V)
32. She's So Fine! (1985)
33. Taboo American Style 1: The Ruthless Beginning (1985)
34. Taboo American Style 2: The Story Continues (1985)
35. Taboo American Style 4: The Exciting Conclusion (1985)
36. Taboo American Style: A Mini-Series Part 3 (1985)
37. "Simon & Simon: Manna from Heaven (#4.5)" (1984) TV Episode
38. Burlexxx (1984)
39. Ladies of the Knight (1984)
40. New York Vice (1984) (V)
41. Dirty Looks (1982) (V)
42. Bizzare Moods (1982)
43. Real Estate (1982)
44. Roommates (1981)
45. Silky (1981)
46. All About Gloria Leonard (1980) [tento film režírovala]
47. Bon Appétit (1980)
48. October Silk (1980)
49. Summer Beach House (1980)
50. Tramp (1980)
51. Extreme Close-Up (1979)
52. N.Y. Babes (1979)
53. Little Blue Box (1979)
54. Fiona on Fire (1978)
55. Maraschino Cherry (1978)
56. Intimate Desires (1978)
57. MisBehavin' (1978)
58. The Ganja Express (1978)
59. The Legend of Lady Blue (1978)
60. Virgin Dreams (1977)
61. Joy (1977/I)
62. Heat Wave (1977)
63. My Sex-Rated Wife (1977)
64. Odyssey: The Ultimate Trip (1977)
65. The Trouble with Young Stuff (1977)
66. Water Power (1977)
67. Candy Lips (1976)
68. Les Nympho Teens (1976)
69. Souperman (1976)
70. Kinkorama (1976)
71. Temptations (1976)
72. The Farmer's Daughters (1976)
73. The Opening of Misty Beethoven (1976)
74. Come to Me (1976)
75. Sex Maniac (1975)

Vysvětlivky: (V) – film na videu

ZAJÍMAVOSTI:
Gloria Leonardi někdy účinkovala ve filmech pod pseudonymy: Gail Leonard, Aria Ola, Gale Klinetsky, Gayle Leonard.

Od roku 1977 do r.1991 byla vedoucí redakce časopisu Hight Society.

V r. 2008 si zahrála malou roli (ne erotickou) v dokumentárním filmu Anatomy of an Ikon.

Autor: ahistorie

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 154551
Osobností: 639994
Fotografií: 588812
Plakátů: 279757
Obsahů a biografií: 141612
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Rédl (2018) [TV seriál]

Rédl
9 + 1 za kecy zapšklých   dědků, kterým Rédl šlápl   na kuří oko. Film je   skvělý, příběh, herci i   atmosféra. Quality TV lze   realizovat i u nás, bravo!

Autor: jirry | Hodnocení: 10 / 10

S láskou Vincent (2017)

S láskou Vincent
Úžasný impresionistický   "animák", zajímavě   ochucený pátráním po   možných příčinách van   Goghova podivného úmrtí.   Originální pocta neméně   originální osobnosti a   divácký bonbónek v jednom!

Autor: green-tea | Hodnocení: 9 / 10

Disaster Movie (2008)

Disaster Movie
Nejhorší film podle IMDb a   já myslím, že horší by se   našli, dokonce by se nemuselo   chodit daleko, tvůrci tohohle   mají na svědomí několik více >

Autor: Vlnik | Hodnocení: 5 / 10

Anihilace (2018)

Anihilace
Slušná hudba. Jako vždy mne   iritovaly retrospektivy,   dvacet dolů, a blbě   vyprávěný příběh. Taky   dvacet dolů. Jak mám tipovat   kdo více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Alien Outpost (2014)

Alien Outpost
Tak je to skutečně   odpadkový film. Hloupá   kamera, hloupé scény a   kecání do alelujá. Avšak   nedá mi to, abych kladně   neohodnotil více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gloria Leonard

Leonard Gloria

Naposled navštívené:
Gloria Leonard

Leonard Gloria

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, Filmová databáze s.r.o. (FDb.cz). Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.039/0.01