Zari

Milan Bahúl

Povolání:
Národnost:
Věk:
63
Narození:
25.9. 1960, Bratislava, Československo (nyní Slovenská republika)
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Milan Bahul
(* 25. 9. 1960) slovenský herec. Narodil se v Bratislavě. Absolvoval Vysokou školu múzických umění v Bratislavě. První jeho angažmá bylo ve Štúdiu S v kabaretním představení Fujarová show a Rychlokurz geniality. Následovalo angažmá v divadle Slovenského národního povstání v Martině. V roce 1989 přešel na Novou scénu do Bratislavy. Patnáct let byl členem Slovenského národního divadla. Tam začínal v roce 1992, kdy dostal nabídku na roli Mercucia v Romeovi a Julii.
Tento slovenský dvoumetrový herec se dokázal se prosadit i v českém prostředí a patří k silně obsazovaným slovenským hercům v českých televizních a filmových dílech. První českou rolí byla postava doktora ve filmu Víta Olmera Playgirls. Dokonce se objevil i ve dvou amerických filmech – v Dračím srdci a v Frankensteinovi. Milan Bahul lituje, že slovenská tvorba je v posledních letech na dně. Tvoří se maximálně nízkorozpočtové filmy. Rád vzpomíná na spolupráci s režisérem Jurajem Jakubiskem, který mu svěřil hlavní úlohu ve filmu Nejasná zpráva o konci světa. Milan Bahúl si ke konci osmdesátých let zahrál i ve filmu z horolezeckého prostředí Sagarmatha. Nevadí mu fyzicky náročné role. Snímek o slovenské horolezecké výpravě se natáčel v reálném prostředí, pro které byly fyzické síly předpokladem.
Na otázku zda spíše pracuje v Česku či Slovensku často odpovídá „v Československu“. Není příznivcem zábavných pořadů a estrád, a tak jej patrně dlouho v nějakém obdobném neuvidíme.
Má už dvě děti. Dospělého syna a dospívající dceru. Předpokládá, že v otcových šlépějích nepůjdou.

Z televize: seriál Dobrá čtvrť; seriál Ordinace v růžové zahradě (dr. Pusenský), tv pohádka O svatební krajce.

Autor: hvezdyn

Životopis (biografie) / Informace:
Pôvodne chcel byť leteckým mechanikom, ale navštevovanie dramatického krúžku v detstve ho natoľko ovplyvnili, že sa hrozhodol pre štúdium herectva na bratislavskej Vysokej škole múzických umení, ktorú absolvoval v roku 1983. Po základnej vojenskej službe pôsobil päť rokov v martinskom Divadle Slovenského národného povstania, potom sa vrátil do Bratislavy. Spolupracoval s Divadlom Nová scéna a teraz je členom Činohry SND.

Účinkuje v rôznych inscenáciách: napr. v Goldoniho Čerticiach, v dramatizácii Timravinej novely Veľké šťastie, v Shakespearovej komédii Trojkráľový večer alebo Čo len chcete, v Ionescovej hre Stoličky a iných. V sezóne 2005/2006 sa predstavil v úlohe mentálne zaostalého Lennieho v Steinbeckovej novely O myšiach a ľuďoch.
V seriáli Dobrá čtvrt hrá podnikateľa Koreňa, práve natáča seriál z hokejového prostredia Posledná sezóna. Je ženatý a má dve deti.

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

10:20 - 11:30

23 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

10:10 - 11:05

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

68 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Milan Bahúl

Bahúl Milan

Naposled navštívené:
Milan Bahúl

Bahúl Milan