Zari

Jason Isaacs

Povolání:
Národnost:
Věk:
61
Narození:
6.6. 1963, Liverpool, Merseyside, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Charizmatický herec židovského původu,se narodil 6.června jako třetí ze čtyř dětí 1963 v rodině liverpoolského obchodníka.Vystudoval práva na Bristol University, ovšem už při studiích se nechal nalákat vábením múz. Po absolvování práv se zapsal na Central School of Speech and Drama v Londýně.Jeho filmovým debutem se stal snímek The Tall Guy(1989). Následovaly filmy Dračí srdce(1996),role ve filmovém trháku Armageddon(1998),Hranice lásky(1999).poté už přišla jeho velká chvíle role v hitu Patriot(2000),kde přesvědčivě zahrál chladnokrevného padoucha Tavingtona.
Zahrál si v Petr Panovi.Následovaly válečné filmy Kod Navajo(2001)a Černý jestřáb sestřelen(2001).Po boku Charlize Theron se objevil ve snímku Listopadová romance(2001),
zkusil si roli v thrilleru Divorcing Jack(1998), a v akčním snímku Tuxedo(2002).Nesmíme zapomenout ani na jeho roli ve filmu Harry Potter a Tajemná komnata.

Autor: Papaja73

Životopis (biografie) / Informace:
Liverpoolský rodák, jehož židovská rodina se do Londýna přistěhovala z východní Evropy, se začal divadlu věnovat během svých studií na bristolské univerzitě. Posléze studoval herectví na prestižní londýnské Central School of Speech and Drama, kde se spřátelil mimojiné s režisérem Paulem Andersonem, s kterým později spolupracoval hned na třech snímcích (SHOPPING, SOLDIER, EVENT HORIZONT). Od roku 1988 žije s Emmou Hewitt, s níž se oženil a mají spolu dceru Lily a Ruby.

Ve filmovém světě se Isaacs držel narozdíl od divadla zpátky a objevoval se jen v malých rolích v televizních filmech. Jeho "specialitou" se staly role záporáků (DRAČÍ SRDCE), a především vojáků (ČERNÝ JESTŘÁB SESTŘELEN), ve kterých se objevuje velmi často. Neváhá přijímat vedlejší role v hollywoodských filmech (ARMAGEDDON), ale cizí mu nejsou ani nezávislé britské snímky. Svoji zatím největší šanci dostal v PATRIOTOVI, kde skvěle ztvárnil sadistického britského důstojníka. Nejvíce se proslavil, možná proti své vůli, coby Lucius Malfoy a to v každém lichém dílu. Poslední dobou je ho vidět ve skvělém výkonu pro seriál Brotherhood, který teď frčí v několika státech a má velkou popularitu. Letos se bude točit teprve 3.řada.
Rozpracováno má hned několik filmů, z níž nejzajímavější bude role ve filmu Good, kde společně s Viggo Mortensenem opráší téma nacizmus.

Herecký rejstřík Jasona Isaacse je velmi rozsáhlý a přestože se zatím nestal hvězdou, bezchybně si vybírá postavy, které svým výkonem zůstávají v povědomí diváků. Postupně proniká do dalších žánrů - jedním z jeho posledních filmů je romantická komedie.
Za zmínku ještě stojí, že hodlá nadabovat herní i animované dreky, ve filmu z fleku zazpívat nebo zatancovat sólo, nebo prostě políbit chlapa. Proč? Baví ho to, je pro svou práci zapálen, kašle na hollywood a ještě se věnuje své rodině.

Zdá se, že tento charismatický Brit má období slávy teprve před sebou, a díky svým přesvědčivým výkonům se určitě dočká velkých rolí, které budou odpovídat jeho hereckým schopnostem. Uvidíme, kolik ženských srdcí svými ledově modrýma očima uhrane :)

Autor: Vig

Životopis (biografie) / Informace:
Jason Isaacs dokáže zahrát stejně bravurně odporně arogantního mizery, jako rotomilé a nesmělé klaďase. Jeho projev je nenucený, ale přeto přesvědčivý.

Je opravdu dobře, že tento sympatický brit nezůstal u práv, ale sběhl k herectví. Kromě celé řady divadelních a filmových rolí (např. plukovník Tawington v Patriotovi, Lucius Malfoy v Harry Potterovi či kapitán Hook v Petru Panovi) namlouvá i televizní reklamy a videohry.

Se svou manželkou Emmou Hewitt a dcerkou Lily žije v Londýně.

Autor:

Životopis (biografie) / Informace:
Jason Isaacs dokáže zahrát stejně bravurně odporně arogantního mizeru, jako roztomilého a nesmělého úředníčka. Jeho projev je nenucený, ale přesto přesvědčivý. Je opravdu dobře, že tento sympatický Brit nezůstal u práv, ale sběhl k herectví. Kromě velkého počtu filmových a divadelních rolí namlouvá i televizní reklamy. Se svou manželkou Emmou Hewitt a dcerkami Lily a Ruby žije v Londýně.
Alis

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Maigret a přístav v mlze (1996...

23:35 - 01:05

70 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:45 - 01:45

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

NOVA - Equalizer (2014) [2k digital]

22:40 - 01:15

125 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:55 - 01:00

50 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jason Isaacs

Isaacs Jason

Robert Greenhut

Greenhut Robert

Inga Berggren

Berggren Inga

Naposled navštívené:
Jason Isaacs

Isaacs Jason

Robert Greenhut

Greenhut Robert

Inga Berggren

Berggren Inga