Zari

Carlos Areces

Známý jako:
Carlos Areces Maqueda
Národnost:
Věk:
48
Narození:
27.3. 1976, Madrid, Španělsko
Životopis (biografie) / Informace:
Carlos Areces Maqueda je španělský herec, komik a karikaturista. Narodil se 27.března 1976 v Madridu. Jeho komediální nadání se projevovalo už ve škole. Dokonce prodával karikatury vybraných učitelů. Po ukončení střední školy studoval na Colegio San Viator. Po skončení se zapsal na Školu výtvarných umění ve Cuenca.

Po škole začal pracovat v obchodě s komiksy. V roce 2000 začal ve Španělsku vysílat nový kanál Paramounth Comedy. V jeho rámci se začal vysílat pořad „La Hora Chanante“. Jednalo se o zhruba půlhodinové zábavné skeče. Jeho autor Joaqín Reyes, přizval k účasti kromě jiných komiků i Carlose. Tento program byl vysílán po dobu šesti let, za tu dobu bylo natočeno 50 dílů.

Carlos Areces je hodně všestranný umělec. Účinkoval rovněž v různých rozhlasových stanicích, byl pravidelným přispívatelem filmových recenzí v rádiu Nobody v letech 2007 až 2009.

V roce 2007 si zahrál v krátkém filmu „Vigalondo“. Dále byl obsazen do role seržanta Querejeta v prvním španělském sci-fi sit-comu režiséra Álexe de la Iglesia „Plutón B.R.B. Nero“.

Jako báječný komik se uplatnil v parodii J.R.Caldery „Spanish Movie", která vychází ze známé komedie „Scary Movie". Tím se mu otevřely dveře k dalším parodiím, kde si vede více než zdatně.

Ale pozadu nezůstává ani se svým největším koníčkem, kterým zůstává kreslení. Na tomto poli se mu dostalo několika ocenění za svou práci. Vyhrál hlavní cenu pro nejlepšího autora a animátora na festivalu Animadrid 2001. V animovaném seriálu „Muchachada nui“ (2007) vytvořil postavičku jménem „Los Klamstein“. V roce 2009 získal cenu na Iva Award pro nejlepšího profesionálního kreslíře. Jako ilustrátor vydal i dvě knihy. Dále pracuje pro několik časopisů, kde většinou publikuje pod pseudonymem Carlos. K jeho dalším úspěchům se řadí spolupráce na animovaném komediálním televizním seriálu „Museo Coconut“ z let 2010-2014.

Carlos dokonce fušuje i do hudby. Spolu s Aníbalem Gómezem má skupinu, píše texty. Spolu s hudebním kritikem Fernandem Navarrem účinkuje v týdenní rozhlasové show Rádia 3, kde shromažďuje vybrané hudební rarity.
Co se týká jeho filmografie, Carlos Areces je u nás známý především z komediálních filmů. Například z životopisné komedie “El Gran Vázquez” (Velký Vázquez – 2010), z akční komedie “Torrente 4” (2011), z hororové komedie „Lobos de Arga“ (Hra vlkodlaků - 2011), z komedie „Promoción fantasma“ (Maturita duchů – 2012).
V roce 2011 se mu dostalo asi největšího uznání, když získal cenu na festivalu Sant Jordi 2011 za roli ve filmu “Balada Triste De Trompeta” (Balada o smutné trumpetě). Cenu dostal spolu s kolegou Antoniem de la Torre. Za stejnou roli byl oceněn i na slovinském festivalu Grossmann 2011. Další cenu, kterou jako herec získal, si odnesl z Festivalu filmu a komedie v Tarazoně Moncayo 2012 - Jako významný komediální talent.
K jeho zatím posledním projektům patří komedie Pedra Almodóvara „Los amantes pasajeros“ (Rozkoš v oblacích – 2012) a jedna z nejbláznivějších komedií, jakou si dokážete představit režiséra Alexe De la Iglesia „Las brujas de Zugarramurdi“ (Čarodějnice ze Zugarramurdi – 2013).

Autor: prvosenka

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

49 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

12:40 - 13:30

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

54 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

49 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Carlos Areces

Areces Carlos

Greg Strangis

Strangis Greg

Naposled navštívené:
Carlos Areces

Areces Carlos

Greg Strangis

Strangis Greg