Cerven

Anežka Rusevová

Povolání:
Národnost:
Věk:
37
Narození:
21.9. 1986, Praha, Československo
Životopis (biografie) / Informace:
Anežka Rusevová se narodila 21.9.1986 v Praze.
Je dcerou již zemřelého herce Radana Ruseva. Po maturitě vystudovala v letech 2006-2010 herectví na DAMU v Praze v ročníku profesorů Jaroslavy Adamové a Michala Pavlaty. Během studia absolvovala v období 2008-2009 stáž na Ernst Busch Hochschule für Schauspielkunst v Berlíně. V letech 2010-2016 pendlovala mezi divadly v Praze, Berlíně a Norimberku a od roku 2016 je ve stálém angažmá v Městském divadle na Kladně.
Před kamerami se poprvé mihla ještě jako studentka v roce 2008 ve filmu ANGLICKÉ JAHODY ale na stříbrném plátně se nijak výrazně doposud neprosadila. Zahrála si pouze recepční v PARÁDNĚ POKECAL (2014) a malou roličku měla ve snímku PŘÍLIŠ OSOBNÍ ZNÁMOST (2020)
Podstatně větší příležitosti jí nabídla televize. Zde má na svém kontě velké seriálové role Venduly Maříkové v nekonečném seriálu ULICE a Sumečkové v komediálním seriálu VINAŘI. Objevila se i v řadě dalších seriálů jako KRIMINÁLKA ANDĚL, VRAŽDY V KRUHU, RUDYHO MÁ KAŽDÝ RÁD, ŽIVOT A DOBA SOUDCE A. K., ATENTÁT, OHNIVÝ KUŘE, KAPITÁN EXNER, DÁMA A KRÁL, VZTEKLINA a ZLOČINY VELKÉ PRAHY. Zahrála si i Rosenthalovou v televizním filmu DOKTOR PRO ZVLÁŠTNÍ PŘÍPADY (2010).

Autor: klasifikátor

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anežka Rusevová

Rusevová Anežka

Naposled navštívené:
Anežka Rusevová

Rusevová Anežka