Zari

Kateřina Bradáčová

Povolání:
Národnost:
Věk:
47
Narození:
14.1. 1977, Praha, Československo
Životopis (biografie) / Informace:
Jmenuje se Kateřina Bradáčová, ale náš národ ji bude znát spíše jenom jako Katku. Ano, jako onu Katku ze stejnojmenného časosběrného dokumentu režisérky Heleny Třeštíkové. Často ty nejdramatičtější scénáře píše sám život, nejinak je tomu i v případě této mladé ženy, která již v teenagerských letech začala brát drogy a bohužel její závislost stále trvá…Následující fakta byla přejata z rozhovoru, který Katka, jak ji budeme nadále nazývat, poskytla redaktorce časopisu Instinkt počátkem roku 2010.

Katka přišla na svět v Praze. Narodila se 14. ledna roku 1977. Její rodiče pocházeli z kočovných rodů, tzv. kolotočářů (nejde o hanlivý ani výsměšný výraz, jen lidové označení pro ty, kteří brázdí vlast s různými pouťovými atrakcemi). Katka jako zajímavost uvádí, že maminka i tatínek měli stejná příjmení. Oba se jmenovali Bradáčovi, takže maminka ani po svatbě své příjmení nemusela měnit. Katka má z matčiny strany dvě sestry, ale otce má každá z děvčat jiného. Nejpříkladnějším životem dle Katčiných slov žije nejmladší Lucie, která dokonce ani nepije, ani nekouří. Lucčin biologický otec a tudíž Katčin otčím byl velmi přísný. Katka se ho bála a měla před ním přirozený respekt. Připouští však, že kdyby otčím od rodiny neodešel, možná by ani nezačala brát drogy, neboť by měla strach z jeho reakce.

Osud si však nevybírá a mladý člověk často i přes tu nejpřísnější výchovu sejde na scestí. Katka nejprve po základní škole nastoupila na školu střední, vybrala si obor administrativní práce, ale po roce ze školy odešla. Chtěla být finančně nezávislá na své rodině, avšak namísto zaměstnání začala koketovat s drogami. V šestnácti letech poprvé okusila pervitin a téměř okamžitě se stala závislou. Stále však si uvědomovala, že cestou drog nelze směřovat svůj život a v osmnácti letech prodělala v komunitě v Němčicích odvykací protidrogovou léčbu. Sem tehdy přijela i paní Třeštíková a hledala dobrovolníka či dobrovolnici, kdo by byl ochoten hovořit na kameru o svých problémech s drogami a otevřeně vypovídat. Katka se přihlásila a je až s podivem, s jakou otevřeností hovořila na kameru o všech negativech, která její život provázejí…

Po opuštění komunity se Katka zdála býti vyléčená a nasměrovaná na správnou životní cestu. Tehdy velmi atraktivní mladá dívka ještě nebyla nijak výrazně poznamenaná drogami, neboť je v té době brala poměrně krátce. Touha „si šlehnout“ však zvítězila již při cestě z Němčic. Téměř okamžitě se Katka vrátila tam, kde byla před léčbou – začala znovu fetovat. Její propad zpět k drogám snímala režisérka Třeštíková, diváci tak mohli v dokumentárním filmu pozorovat proměnu mladé dívky v trosku, se stále více se prohlubujícími vráskami, vypoulenýma očima, postupně přicházející o zuby, s hlasem, kdy má problém dát dohromady jedinou souvislou větu. Ano, drogy zcela ovládnou a následně popřou jakoukoliv osobnost člověka. Katka zprvu žila s přítelem Láďou, který s ní na sklonku 90. let vystupoval i před kamerou, prodělala též lesbický vztah, nakonec skončila jako prostitutka a na drogu si nějakou dobu vydělávala svým tělem.

V roce 2002 bylo natáčení ukončeno, aby se pak ke Katce paní Třeštíková na sklonku desetiletí opět vrátila. Skutečně se jí po dlouhém pátrání podařilo Katku najít. Souhlasila s pokračováním natáčení. V té době bylo Katce 30 let, ale její vizáž lidské trosky by svědčila o věku nesrovnatelně vyšším. Prodělala sice několik dalších odvykacích procesů, ale nikdy nevydržela, droga zvítězila. Její život je ve znamení pobytů po nejrůznějších squatech a shánění peněz na novou dávku. V roce 2007 Katka otěhotněla s přítelem Romanem, s nímž žije ve squatu spolu s dalšími feťáky. Dne 2. ledna 2008 se císařským řezem narodila Katce dcerka Terezka. Z pochopitelných důvodů nebylo možné, aby se o ni starala Katka. Ta naštěstí i přes svou zoufalou situaci pochopila, že není schopná se o dcerku postarat a souhlasila s tím, aby si holčičku vzala do péče její biologická babička, tedy Katčina matka. Katka projevila opětovně snahu zanechat drog a podstoupit detox, aby mohla být nablízku své dcerce, ale ani tentokrát nevydržela…její příběh života potácení se mezi drogami a squatery zůstává stále otevřený….


ZDROJ: článek „Feťačka Katka má dceru“, časopis Instinkt, autor – Marcela Pecháčková, dostupný z: http://instinkt.tyden.cz/rubriky/rozhovor/fetacka-katka-ma-dceru_24941.html

Autor: Hortensie

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

154 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

08:30 - 09:20

3 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:15 - 08:45

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kateřina Bradáčová

Bradáčová Kateřina

Ken Roberts

Roberts Ken

Naposled navštívené:
Kateřina Bradáčová

Bradáčová Kateřina

Ken Roberts

Roberts Ken