Zari

Dominic West

Povolání:
Národnost:
Věk:
54
Narození:
15.10. 1969, Sheffield, Yorkshire, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Dominic West se narodil 15. října roku 1969. Má šest sourozenců a už odmala ho to po vzoru matky táho k divadlu, na jehož prknech se objevil už ve svých devíti letech.
Své nadání se jal zlepšovat na prestižní londýnskou konzervatoř Guildhall School of Music and Drama.

Dominic West není neznámý ani v televizi, protože se objevil v sérii The Wire z produkce HBO, která získala Peabody Award. Dále jsme jej mohli vidět v televizních filmech The Life and Adventures of Nicholas Nickleby, Vánoční koleda a Out of Hours. Dominic West se narodil v Anglii, vystudoval Trinity College v Dublinu a poté se vydal na Guildhall School of Music and Drama. Zpočátku své kariéry se objevoval na divadelních prknech, kde za svůj výkon v Seagull od Petera Halla získal Ian Charleson Award v kategorii Nejlepší nováček.

Westa jsme mohli nedávno vidět ve filmu Zloději paměti s Julianne Moore a v dramatu Mike Newella Úsměv Mony Lisy, kde po jeho boku hrála Julia Roberts. V roce 2002 se objevil v roli zavražděného Freda Caselyho v oscarovém muzikálu Chicago od Roba Marshalla. V jeho filmografii dále najdeme filmy jako Rocker s Jennifer Aniston a Markem Wahlbergem; 28 dní se Sandrou Bullock; Sen noci svatojánské, dále v Diana & Me s Toni Collette; True Blue, Přežila jsem Picassa s Anthony Hopkinsem z produkční dílny Merchant-Ivory; a Richard III. Od Iana McKellena.

V roce 2007 jej můžeme vidět ve snímku Petera Webbera Hannibal: Zrození, který vypráví o raných letech Hannibala Lectera. Tento snímek vznikl na motivy knihy od Thomase Harrise. Snímek produkoval Dino De Laurentiis. Ve stejném roce ztvárnil postavu Therona ve snímku 300: Bitva u Thermopyl (režie Zack Snyder), který vychází ze stejnojmenného komiksu scénáristy Franka Millera.

West se v současné době objevuje v adaptaci hry poslední hry Toma Stopparda Rock 'n' Roll, která nedávno získala London Evening Standard Award v kategorii Nejlepší hra. Tato hra běží do konce února 2007.

Autor: Vig

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Holka na vdávání (1972) [TV in...

07:15 - 07:50

24 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Dcery a synové divočiny

06:50 - 07:45

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

06:55 - 07:45

44 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:30 - 08:00

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dominic West

West Dominic

Naposled navštívené:
Dominic West

West Dominic