Zari

Tony Roberts

Povolání:
Rodné jméno:
David Anthony Roberts
Národnost:
Věk:
84
Narození:
22.10. 1939, New York , New York , USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Tento americký herec se narodil 22. října 1939 v New Yorku. Celým jménem se jmenuje David Anthony Roberts. Herecké profesi se věnuje již více než čtyřicet let. Patří k nejvíce obsazovaným americkým hercům. Jeho otcem je rozhlasový a televizní moderátor Ken Roberts, který je zakládajícím členem společnosti AFTRA.

V současné době je Tony Roberts prezidentem organizace, která se nazývá Divadelní autorita. V letech 1969 až 1975 byl ženatý s Jennifer Lyons, s níž má jedno dítě. K jeho nejlepším přátelům patří slavný americký režisér Woody Allen. Tony Roberts byl nominován na dvě ceny Tony. Poprvé to bylo v roce 1968 za roli v muzikálu How Now Dow Jones a podruhé o rok později ve hře Zahraj to znovu, Same. Zahrál si také v jeho filmovém zpracování. Ve svém volném čase nejraději hraje šachy, plaví se po moři a fotografuje.

Autor: videofil

Životopis (biografie) / Informace:
Tony Roberts se narodil do herecké rodiny, otec byl animátor, rozhlasový a Tv hlasatel Ken Roberts; matka Norma Finkelsteinová a do rodiny patří i jeho sestra. Jeho rodina je židovská. Bratranec Everett Sloane (1909 - 1965) byl charakterní herec a na začátku kariéry Orsona Wellese, hrál v jeho filmech.

Vystudoval dramatickou školu na Northwestern University a v 60. letech začal hrát na Broadwayi ve hrách Woodyho Allena (Nepij tu vodu a Zahraj to znovu, Same), Neila Simona (Sliby, sliby) a Bosé nohy v parku. Diváci ho brali na vědomí úlohou telefonujícího makléře Dicka, který pomáhá se svou ženou zhrzenému příteli (Woody Allen), kterého opustila žena, v adaptaci Allenovy komedie Zahraj to znovu, Same.

I jeho další filmová kariéra je spojená s režisérem W. Allenem, neboť v některých jeho komediích vytvářel postavy pohledných, sportovně zdatných, úspěšných a vyrovnaných mužů, který byl protikladem hrdinů, které hrál Allen sám - TV komik Rob, lákajícího svého přítele - komika (Woody Allen) na cestu do Kalifornie, v komedii Annie Hall. Nenapravitelný svůdce a k tomu lékař, Maxwel, je pozván jako host na víkendovou sešlost do letního domku v přírodě, v romantické komedii Sexuální komedie noci svatojánské.

Roberts vylíčil nezapomenutelně náměstka primátora Warrena LaSalleho v oblasti zajišťování Raz dva tři. Objevil se i ve filmech Sidney Lumeta Serpico a Řekni, co chceš. Větších rolí se dočkal v TV a na jevištích divadel, kde slavil úspěch ve hře Israela Horowitze Dobré scopnosti, a v muzikálech Brigadoon; Jižní Tichomoří. Objevoval se v epizodách i Tv seriálech Matlock, To je vražda, napsala.

Další herecké proměny: Hana a její sestry ( W. Allen - 1986), Zlaté časy rádia (W. Allen - 1987), Naši synové (1991), Mrtvá Broke (1998), Crashers (2010), Zákon a pořádek (1991 - 2010 - TV seriál), Dvanáct v držení (2005).

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tony Roberts

Roberts Tony

Jill Tyler

Tyler Jill

Sven Kramer

Kramer Sven

Naposled navštívené:
Tony Roberts

Roberts Tony

Jill Tyler

Tyler Jill

Sven Kramer

Kramer Sven