Zari

Christina Ricci

Povolání:
Národnost:
Věk:
44
Narození:
12.2. 1980, Santa Monica, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Drobná, talentovaná tmavovláska s nádhernýma, výraznýma očima, to je Christine Ricci, rodačka ze Santa Monica v Kalifornii USA, která se narodila 12.2.1980, v rodině modelky a právníka. Rodina se přestěhovala do New Yorku, a vzhledem ke konekcím své matky, natáčí už jako dítě televizní reklamy a fotí pro komerční účely.

První natáčení absolvovala v 10-ti letech v první epizodě H.E.L.P. jako Olivie, a v roli Kate Flax v Mořských vílách (pannách) – Marmaids, oba v roce 1990. O rok později jako Wednesday Adamsová v Adamsově rodině z roku 1991. Stává se díky své oblíbenosti u diváků, kteří ji přijali s otevřenou náručí, uznávanou dětskou hvězdou, hraje ve filmech Cemetery club s Olympií Dukakisovou, Ellen Burstyn - Jessicu, a Adamsova rodina 2 - opět Wednesday Addams. O svém talentu přesvědčuje i v dalším filmu Casper, kde hraje Kat, a v roli otce Bill Pulman.

Postupně přechází na role mladých dívek a dam - Bastard Out of Karolina, Ta zatracená kočka, Navždy spolu, Ledová bouře. Hraje v seriálu Ally MacBeal - Lisu, a za roli Dudee ve filmu - Všichni moji muži, získala svou první nominaci na Zlatý glób. Následují - Fear and Loathing in Las Vegas -Strach a hnus v Las Vegas, Osudová sázka a Malí válečníci. V roce 1999 natáčí s režiserem Timem Butonem vynikající mysteriozní krimi-thriller odehrávající se ke konci 18.století, Sleepy Hollow – Ospalá díra, s výborným Johnny Deppem, Christopherem Walkenem, Casper Van Dienem. Christina hraje Katrine Van Tassel, a pomáhá odhalit pravdu okolo série vražd mladému policistovi Ichabodu Craneovi, který přichází z Yorku, celou záležitost vyšetřit. Ze zajímavostí okolo tohoto filmu uvádím, že člověk tažený za kočárem je opravdu Johnny Depp, který měl pod kostýmem oblečeno speciální, ochranné brnění. Johnny Depp také adoptoval koně Goldeneye, na kterém jezdil jako Ichabod, když se dozvěděl, že by měl být utracen. Postava hessenského jezdce, kterou hraje Christopher Walken ani jednou za celý film nepromluví...a ve filmu je celkem 18 useknutých hlav.

Na svém kontě má Christina 14 cen a 20 nominací. Christina ráda čte, má ráda básně, ze spisovatelů uznává Dylana Thomase, Edgara Allana Poa, Rainera Maria Rillka, z hereckých kolegů Joshe Hartnetta, Johnny Deppa, Viggo Mortensena,z kapel údajně Marilyn Mansona. Zatím posledním hraným filmem je hvězdně obsazený - New York, I Love You, z roku 2008. Christine dává najevo, že se s ní musí určitě jako s hereckou osobností počítat. Do této doby natočila 52 filmů, a další jsou rozpracovány, nebo budou brzy v oběhu jako - All's Faire in Love 2009, role .... Kate, After.Life – 2009 po produkci, role .... Anny Taylor, Long Time Gone - 2009 v produkci, The Hero of Color City rok 2010 se ještě natáčí a obstará jej svým hlasem.... Alpha a Omega – 2010 animovaný hlas.... Lilly.


Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Životopis (biografie) / Informace:
Christina Ricciová žije od svojich 8-mich rokov v New Yorku, kde začala vystupovat v televíznych reklamách. Už v jedenástich sa úspešne zapísala do podvedomia divákov úlohou dievčatka Wednesday s večne morbídnym výrazom na Oscara nominovanom filme Addamsova rodina (1991). Nasledovala rola vo filme Casper, ktorá z nej učinila vyhľadávanú detskú hviezdu. Kritika síce jej výkonmi nadšená nebola, zato u divákou sa tešila veľkej popularite.

Za stvárnenie Dudee vo filme Všetci moji muži získala nomináciu na Zlatý glóbus. Zatiaľ najlepší výkon podala v postave Katriny Van Tassel, ktorá pomáha mladému Johnnymu Deppovi vyšetriť sériu vrážd v Burtnovej Ospalej diere. Vidieť je môžeme aj v seriáli Ally McBealová alebo v horore The Gathering (2002).

Autor: Lienocka22

Životopis (biografie) / Informace:
DATUM NAROZENÍ:12.2.1980

MÍSTO NAROZENÍ:Santa Monica,California,USA

ZNAMENÍ:Vodnář

Christina se narodila jako nejmladší ze čtyř dětí právníkovi a bývalé modelce.V osmi letech se spolu s rodinu přestěhovala do New Yorku,kde začala vystupovat v reklamách.
Po prvním vystoupení získala pozornost filmových pracovníků a o rok později si zahrála v morbidní komedii ,,The Addams Family´´.

Autor: Verik

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Christina Ricci

Ricci Christina

Lil Dagover

Dagover Lil

Avery Duff

Duff Avery

Naposled navštívené:
Christina Ricci

Ricci Christina

Lil Dagover

Dagover Lil

Avery Duff

Duff Avery